През лятото на 2021 година станахме свидетели на един изключително

...
През лятото на 2021 година станахме свидетели на един изключително
Коментари Харесай

Ненаученият урок в шокиращия случай "Кристиан Ериксен"

През лятото на 2021 година станахме очевидци на един извънредно противен миг, който се разигра по време на . Може би точно фактът, че " сцената " бе толкоз огромна и блестяща, в допълнение утежни първичния потрес след видяното.
* В този материал няма да се разгласяват фотоси или видео от случилото се с Кристиан Ериксен по време на мача на Дания. Няма да се разясняват реакциите на малките екрани и медиите!

Целта на тази публикация е да се подчертае фактът, че това не беше, не е и няма да бъде изолиран случай. Не и в случай че всемогъщите ФИФА, УЕФА и президентите на тимовете не престават да работят в същия дух...
В последвалите месеци след ЕВРО 2020 и триумфа на Италия гледката се повтори неколкократно! На 9 юли на терена, на 16 август , на 2 ноември. Тук даже не е нужно да загатваме обстоятелството, че нападателят на Барселона Серхио Агуеро бе заставен да постави завършек на кариерата си на 33 години!

На фона на всички тези чести случаи, част от ръководителите на международния футбол по всякакъв начин търсят разновидности по какъв начин да накарат футболистите да играят колкото се може по-често. " Европейска Суперлига " и " Световно състезание на всеки 2 години " са единствено част от последните грандиозни хрумвания на клубни президенти и служители. Да не приказваме, че в последните две десетилетия бяха основани редица по-малки шампионати и турнирчета, а лятно време играчите на грандовете са водени като безвкусен мечки на турнета по всички краища на света.
Странно е тълкуванието на тези, които държат в ръцете си бъдещето на играта - те считат, че колкото по-често има мачове, толкоз повече хора ще ги гледат и надлежно приходите ще бъдат по-големи. Още по-учудващ е фактът, че не си дават сметка какъв резултат ще провокира това в дълготраен проект!

Дербита като Реал Мадрид - Ливърпул да речем, или пък Барселона - Манчестър Юнайтед, Ювентус - ПСЖ и така нататък и тъй наречените, се гледат от милиони по целия свят тъй като зарядът в тези срещи е голям. Но той е подобен точно тъй като не всеки ден можеш да гледаш подобен мач. Да, окей, може би първата една - две години ще е забавно да наблюдаваш такива конфликти по-редовно, само че последователно " блясъкът " им ще изчезне. " Диамантите са скъпи, тъй като са редки... ".
А и за какво би трябвало да мислим единствено за феновете, самите футболисти също ще се " изхабяват " прочувствено по този метод. Дербитата стават с тяхно присъединяване, ние одобряваме единствено крайния артикул. Те не са роботи, въпреки и спортната медицина да напредва с бързи темпове.
Един съвет за край : УЕФА, ФИФА и уважаеми президенти - мислете най-много за футболистите, тъй като без тях ще останете без работа! Пазете им здравето!


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР