През лятото имаме усещането за това, че тараторът е най-великото

...
През лятото имаме усещането за това, че тараторът е най-великото
Коментари Харесай

3 рецепти за таратор, които да ни разхладят в летните жеги

През лятото имаме чувството за това, че тараторът е най-великото откритие в човешката история. В тази публикация ще дадем три вариации на обичаната ни лятна напитка, които може да опитате. 

Класически таратор 
 Тънкости към приготвянето на таратор Тънкости към приготвянето на таратор
Всеки сезон има свои лични характерности. Кулинарните експерти не подценяват този факт и подготвят сезонни ястия. Всички зная...

Настъргвате краставиците (или ги режете) и по-късно ги обърквате с кисело мляко. Посолявате и доливате с вода. Направете го колкото гъсто желаете. По предпочитание може да добавите и изсушен копър. 

Гъст таратор с орехи 

След като настържете краставиците ги объркайте с кисело мляко и сложете сол. Сложете доста малко вода, с цел да остане гъста примес. След като сипете таратора в купички поръсете от горната страна със счукани орехи и свеж магданоз. 

Селски таратор
 НИКОГА не правете таратора по този метод НИКОГА не правете таратора по този метод
Тараторът е тип студена млечна чорба, обичайната в българската кухня, приготвяна от кисело мляко, вода, ситно нарязана краставица, олио...

Селският таратор се прави без мляко и това е забавното при него. Нарежете или настържете краставица в студена вода. Добавете оцет и сол и малко магданоз. 

Може да сложите чесън на всеки един тип таратор, както и зехтин. А какви са вашите обичани предписания за таратор? Споделете с нас в мненията!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР