През лятото човек трябва да изяжда по 2 кг диня

...
През лятото човек трябва да изяжда по 2 кг диня
Коментари Харесай

Диетолог съветва да ядем по 2 килограма диня на ден през лятото

През лятото човек би трябвало да изяжда по 2 кг любеница дневно. Това сподели диетологът доктор Огнян Симеонов по отношение на потреблението на разхладителни питиета през летния сезон, представен от " Фокус ". Д-р Симеонов уточни, че най-подходящата напитка за разхлаждане е водата.

„ И за предпочитане е тя да не е ледено студена, а в случай че може да бъде със стайна температура. Също по този начин добре е човек да пие някакви чайове или топла напитка – най-добре вода, загрята на котлон, само че никога в микровълнова печка “, сподели още той.

По думите му минимумът при децата, който би трябвало да се приема, е най-малко 500 мл. вода, а за възрастните е 1 л, като най-много няма. „ Съветвам всички хора през летния сезон да одобряват огромни количества плодове, които са богати на вода – това са любеница и пъпеш. Това е главното нещо, на което е хубаво човек да натъртва – колкото по-голямо количество приема, толкоз по-добре е за него. Като минимумът не би трябвало да пада под 2 кг любеница дневно – количество, което ще даде задоволително вода, в случай че човек инцидентно не помни да пие вода. Приемайки по-големи количества любеница, имаме по-малка потребност от банкет на вода “, изясни доктор Симеонов.

Във връзка с най-популярните разхлаждащи питиета през лятото – фрешовете и смуутитата, диетологът уточни, че разликата сред тях е от земята до небето.

„ Това е по този начин, защото при фрешовете месестата част на плода липсва и даже те карат хората по един или по различен метод да подвигат равнището на инсулина. Там се получават едни процеси, които водят до напълняване, тъй като вдигайки кръвната захар, панкреасът стартира да създава ново количество инсулин, а това е сигнал тялото да натрупва телесни мазнини. А смуутито е млян на блендер плод с малко вода, мляко или някакъв различен източник на течност, и по този метод ние одобряваме месестата част, която въздейства добре на тялото. Така тези захари от плода не навлизат бързо в кръвния поток и кръвната захар не се повишава. Аз съм с две ръце хората да се научат да пият повече смуути. А в пъти по-добре от смуутито си остава чистият плод, богат на вода – любеница или пъпеш най-много “, изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР