През летният сезон обезводняването и чувството на жажда са нещо

...
През летният сезон обезводняването и чувството на жажда са нещо
Коментари Харесай

Най-подходящите напитките през летните жеги

През летният сезон обезводняването и възприятието на жадност са нещо всекидневно. Поемаме доста течности, само че жаждата ни не постоянно се утолява. Често прибягваме към газираните и ароматизираните антинапитки. Освен че са калорични и с неразбираемо наличие, сладките газирани питиета са нездравословни за зъбите и храносмилателната система. Прекаляването с газирани питиета може да предизвика редица заболявания по едно и също време.

Един много грациозен метод за справяне с жаждата е охладеното бяло вино, разредено с минерална вода. Тази напитка с изключение на ободрителен резултат има и профилактичен резултат по отношение на настоящите летни стомашно-чревни отравяния. Също по този начин насища кръвта с микроелементи. Киселинността на бялото вино е съвсем същата като на стомашния сок и заради тази причина то усъвършенства храносмилането на белтъчната храна.

Водата естествено е най-хубавото средство за утоляване на жаждата. Трябва да внимаваме обаче с подбора ѝ. Минералните води с високо наличие на соли в действителност са лечебни. Затова приемането им дълготрайно време може да ни навреди. Най-подходящи са трапезните води.

Обезводняването единствено по себе си е сериозен стрес за организма. То може да предизвика нарушавания в активността на надбъбречните жлези и по този начин да ускори производството на хормоните на напрежението. Също по този начин може да провокира депресивни положения.

 Трапезна вода

Заедно с потта се отделят доста значими субстанции - калий и натрий. Тяхната липса намалява проводимостта на нервите, понижава междуклетъчния метаболизъм, покачва загубата на междуклетъчна течност. Всичко това води до мускулна уязвимост и изнемощялост.

Повишената загуба на микроелементи и минерали предизвика потенето. Най-доброто решение е елементарната трапезна вода с лъжичка мед или компот от сушени плодове. Много добре за задачата е също по този начин портокаловият и доматеният сок, само че прясно изцедени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР