През летния сезон на 2021 г. хотелиерският All Inclusive в

...
През летния сезон на 2021 г. хотелиерският All Inclusive в
Коментари Харесай

Турският All Inclusive ще се предлага и в морето

През летния сезон на 2021 година хотелиерският All Inclusive в Турция ще има морска опция. Популярната идея за отмора ще бъде приложена на круизен транспортен съд, който ще оперира от Турция по средиземноморски направления.

След групата ANEX, която възнамерява да започва круизи от Анталия през Средиземно море, друга турска компания разгласи подготвеност да се конкурира с гръцки и италиански компании за пазарен дял в този район.

Това е Miray Cruises, който преди този момент е предоставял услуги за настаняване и е управлявал круизни кораби на турската компания ETS. Компанията към този момент е закупила личен морски транспортен съд. Gemini е издигнат през 1992 г.

Плавателният съд е дълъг 164 метра и има 400 каюти и може да побере до 1000 пасажери. Това е първият круизен транспортен съд в Турция с подобен потенциал. Сега корабът е акостиран в пристанището на Кушадасъ, с цел да извърши нужната техническа работа.

Генералният управител на Miray Cruises Ахмет Язичи сподели пред Анадолската организация, че инвестицията на компанията в придобиването на Gemini е доста забележителна. Според него това е единствено първата стъпка към основаването на личен круизен флот Miray Cruises.

Според Ахмет Язичи турските крайбрежия на Средиземно и Егейско море, както и пристанищата в Истанбул са привлекателни дестинации за круизен туризъм. До този миг обаче този круизен бранш на стойност 40 милиарда $ е бил доминиран от американски и европейски компании - основно гръцки и италиански.

Сега за първи път лайнер, експлоатиран от турски оператор, също ще обслужва гостите в Средиземно море.

Според проектите на Miray Cruises, корабът Gemini ще влезе в круизни направления през март 2021 година. По предварителни данни това ще бъдат къси круизи (3 и 4 дни) в Егейско море с посещаване на гръцките острови (Миконос, Санторини, Сирос), както и по-дълъг маршрут с позвъняване до Родос.

На пасажерите ще бъде препоръчана „ турска идея “ за релакс, включваща специалитети от локалната и интернационалната кухня, както и други развлечения и услуги, които нормално се оферират от първокласните турски хотели с All Inclusive.

Стартирането на круизните направления ще се извърши, като се вземат поради действителностите на рисковете от коронавирусна зараза. Всички екипажи и пасажери ще преминат наложително PCR тестване преди качване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР