През летните месеци предстои акция на "Пътна Полиция" срещу транзитно

...
През летните месеци предстои акция на "Пътна Полиция" срещу транзитно
Коментари Харесай

Пътна полиция с акция за летния сезон и за транзитно преминаващите

През летните месеци следва акция на "Пътна Полиция " против директно пътуващите жители на трети страни през ГКПП-тата на България, както и против засиления трафик за летните отпуски.
Усилени полицейски патрули ще има по пътищата към границите, по предстоящите най-натоварени трасета - автомагистрали, основен път Е-79 и трасето Русе-Маказа.
По пътищата за морските ни курорти ще се следи за потреблението на защитни колани и детски столчета, надзор на скоростта, за алкохол и опиати, както и за нарушавания, които биха могли да застрашат живота на пътуващите, оповестиха от КАТ.
Предвиждат се съществени ограничения против нарушителите. Ще се следи и за прекъсването на коли в спешната лента.
"Каквато и да е формираната запушалка, запушване, дано пътуващите да проявят самообладание, или пък водачите да търсят различни направления ", посъветваха от "Пътна полиция ".
Най-силен трафик постоянно има през месеците юли, август и септември. Тогава времето подготвя да се кара с висока скорост, да се лишава преимущество, да се правят неразрешени маневри.
При настъпили ПТП-та, които постановат затварянето на пътища, да се подхващат незабавни дейности за предоставяне на обходни направления, с цел да не се образуват колони от коли.
От КАТ регистрираха и миналите акции у нас, като в границите на месец - по родните пътища са открити повече от 80 неправоспособни водачи, като най-вече от тях са в Плевен - 14.
На водачи на МПС-та са написани повече от 5500 акта за открити нарушавания на пътя.
Спрямо пешеходци са формирани 452 акта и 1570 фиша, а за секване на нерегламентирани места - 110 наказателни постановления. За неспазване на забранителния сигнал на светофара актовете са 50.
От 2 юни до 1 юли бе извършена и полицейска интервенция, ориентирана най-много към мотоциклетистите. По време на нея са осъществени повече от 4500 инспекции.
Установени са 1600 нарушавания - 558 акта, 981 фиша за нарушавания на място. Повече от 80 водачи или пасажери на мотори пък са били без защитни каски.
11 са случаите на хванати пияни мотоциклетисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР