През изминалото денонощие валежи и гръмотевици имаше главно в западните

...
През изминалото денонощие валежи и гръмотевици имаше главно в западните
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици в много райони от страната и днес

През миналото денонощие превалявания и гръмотевици имаше основно в западните региони от страната. На картата се виждат падналите мълнии, по часове, от рано сутринта западните региони до късно вечерта в източните.

И през днешния ден, през втората половина на деня, на доста места в централните и източните елементи от страната ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Превалявания ще има и в Западна България, само че към този момент основно в планинските региони. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 31°, в композиция със слаб до сдържан северозападен вятър.

През нощта в по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече ясно, а в часовете до обяд на следващия ден ще доминира слънчево време.

Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат по-високи, спрямо през днешния ден, сред 29° и 34°.

Със слънчево време ще стартира денят по Черноморието, само че в следобедните часове на доста места и там ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб южен вятър и вълнението на морето ще е едва. Максималните температури ще са от 29° до 32°, а температурата на морската вода е към 26°.

Валежи и гръмотевици в следобедните часове ще има и в планините. Там вятърът ще е от северозапад и ще е слаб до сдържан. Температурите ще се покачат и в курортите ще са от 16° на Алеко до 28° в Банско.

В по-голямата част от Балканите на следващия ден ще е най-вече слънчево. Валежи, съпроводени от гръмотевици, ще има в северните и западните региони от полуострова.

У нас през идващите дни покачването на температурите ще продължи и в четвъртък и петък още веднъж ще бъде рисково горещо. Ще бъде и най-вече слънчево, с дребна възможност за валежи.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР