През изминалото денонощие са установени общо 21 водачи, качили се

...
През изминалото денонощие са установени общо 21 водачи, качили се
Коментари Харесай

МВР хвана 21 пияни и 11 дрогирани зад волана за ден

През миналото денонощие са открити общо 21 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Десет души са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 водачи, а двама са отказали тестване. 

В рамките на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 8433 моторни транспортни средства (МПС).

Извършен е надзор на 11 120  водачи и пасажери. Съставени са 2316 фиша и 539 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2109 МПС и 2501 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 615 фиша и 103 акта за определяне на административно нарушаване. Установен е един лидер, карал след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Трима са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР