През изминалото денонощие на територията на Пазарджишко се проведе масирана

...
През изминалото денонощие на територията на Пазарджишко се проведе масирана
Коментари Харесай

Спецакция в Пазарджишко, десет души са задържани

През миналото денонощие на територията на Пазарджишко се организира масирана профилирана полицейска интервенция, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Тя е обвързвана с противодействието на престъпността, опазването на публичния ред и пътната сигурност в обслужваната от дирекцията територия.

В нея взеха присъединяване чиновници от всички полицейски структури на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, полицейските ръководства в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив.

В хода на акцията са тествани 1122 души, 851 моторни транспортни средства, 16 пункта за изкупуване на железни боклуци, 10 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 48 търговски обекти (павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения).

Регистрирани са 19 закононарушения, формирани са 12 досъдебни производства, като в тази връзка са арестувани за период от 24 часа в арестните пространства са 10 лица.

Съставени са 50 акта за установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи, както и 24 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.

Установени са четирима крадци, като за жалост тях трима от тях са малолетни. Момче и момиче от Велинград на 11 и 13 години са отмъкнали от физкултурен салон на велинградско учебно заведение два смарт телефона. 12-годишен от Лесичово съумял да открадне от паркиран в село Калугерово лек автомобил сумата от 300 лв.. С децата работят инспектори „ Детска педагогическа стая “ и криминалисти.

Полицаи от разнообразни структури са засекли шестима на възраст сред 16 и 27 години, живеещи в Панагюрище, Пазарджик, селата Синитово и Огняново с наркотични субстанции. Най-често органите на реда са откривали синтетичен канабиноид и марихуана. Двама водачи са открити да ръководят колите си под въздействието на опиати, а един с отнето удостоверение за ръководство на МПС и дерегистрирано возило.

26-годишен от Пазарджик е изобличен, като причинител на вандалска демонстрация. Той надупчил с изострен предмет четирите гуми на паркирана лека кола в регионалния град.

73-годишен лидер от Враца пък е арестуван в ареста поради препоръчан от него рушвет на чиновници от РУ-Септември. Мъжът подхвърлил в служебния автомобил банкнота с номинал от 20 лв., с цел да не му бъде формиран акт за откритото от униформените нарушаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР