През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 253 опита за

...
През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 253 опита за
Коментари Харесай

Спряха 253 опита за незаконно преминаване на границата за 24 часа

През миналото денонощие граничните служители на реда са предотвратили 253 опита за нелегално прекосяване на държавната граница. 213 опита са предотвратени на българо-турската граница, 40 опита - на българо-гръцката граница.

Тази заран към 4 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Бургас забелязал в региона на село Маринка лек автомобил с турска регистрация, в който се качвали петима противозаконни имигранти. При осъществената инспекция граничните служители на реда открили, че водачът е турски жител, а мигрантите са без документи за идентичност, самоопределят се като сирийци.

По същото време различен наряд на ГПУ-Бургас е задържал в региона на стрелбището на с. Маринка 28-годишна софиянка, пренасяща с персоналния си автомобил двама незаконни имигранти, определящи се като афганистанци.

Половин час по-късно, още веднъж в региона на стрелбището, граничните служители на реда са задържали и 34-годишен мъж от Кричим, престъпно проявен, който превозвал трима чужденци без документи, определящи се за сирийци. По случаите са формирани досъдебни производства по разказа на ГПУ- Бургас.

Гранични служители на реда от ГПУ-Средец задържаха 8 противозаконни имигранти с двама водачи. На 19.10.2021г. към 22 часа граничен полицейски наряд спрял за инспекция два автомобила в региона на село Дюлево. Във фолксваген, ръководен от 34-годишна жена от Гълъбово, граничните служители на реда разкрили четирима незаконни имигранти без документи за идентичност. Във фиат, ръководен от 63 -годишен софиянец, са открити още четирима противозаконни имигранти без документи. Чужденците декларирали, че са афганистанци. Осемте противозаконни имигранти и водачите са арестувани, формирани са досъдебни производства по разказа на ГПУ-Средец.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР