През изминалото денонощие авиацията на Въоръжените сили на Украйна нанесе

...
През изминалото денонощие авиацията на Въоръжените сили на Украйна нанесе
Коментари Харесай

Украинските герои продължават с изтреблението на руската авиация, унищожиха още два самолета - Су-34 и Су-30

През миналото денонощие авиацията на Въоръжените сили на Украйна нанесе удари по 12 зони на централизация на персонален състав, въоръжение и военна техника, склад за муниции и зенитно-ракетен комплекс на съветските окупатори.
 
В утринния отчет Генералният щаб удостовери и унищожаването в границите на минути на още два изтребителя-бомбардировача от украинските Противовъздушна отбрана подразделения - Су-34 и Су-30, написа УНИАН.
 
След свалянето неотдавна на други три изтребителя-бомбардировача Су-34 от Въоръжените сили на Украйна, съветските окупатори доста понижиха потреблението на тактическата авиация в южното направление.
 
Бойците от ракетните войски също имаха сполучлив " лов ". Те са поразили 2 артилерийски системи и противников команден пункт.
 
В същото време нашествениците са направили 2 ракетни и 61 въздушни удара, направили са 45 офанзиви от РСЗО по позициите на украинските войски и обитаеми места. В резултат на това има починали и ранени измежду цивилното население, развалени са къщи и гражданска инфраструктура.
 
В същото време украинските сили за Противовъздушна отбрана унищожиха 29 от общо 31 безпилотни летателни апарата " Шахед-136/131 ", с които съперникът нападна Украйна през миналия ден.
 
17 обитаеми места в Харковска, Луганска и Донецка област бяха наранени от въздушни удари. Около 100 обитаеми места в Черниговска, Суми, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожие, Херсонска и Николаевска област попаднаха под артилерийски обстрел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР