През изминалого денонощие е имало 37 бойни сблъсъка между украинските

...
През изминалого денонощие е имало 37 бойни сблъсъка между украинските
Коментари Харесай

ВСУ постигнаха успехи при Вербове, Клищивка и Андриивка

През изминалого денонощие е имало 37 бойни конфликта сред украинските военни и съветските окупатори, заяви изданието Гордон с позоваване на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Под съветски артилерийски обстрел са били над 90 обитаеми места в Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област.
Руснаците са подхванали 29 обстрела от реактивни системи за залпов огън против позициите на украинските военни и са нанесли шест въздушни удара.

От своя страна украинската авиация е нанесла три удара против региони със концентриране на персонален състав, въоръжения и военна техника на съперника. Подразделенията на украинските ракетни войски са поразили три артилерийски средства, две радиолокационни станции, два региона със концентриране на персонален състав и два склада с муниции на окупаторите.

" Силите за защита на Украйна не престават настъпателната интервенция на мелитополското направление и имат непълен триумф в регионите западно от Вербове, Запорожка област. Украинските воини водят също настъпателни (щурмови) дейности на бахмутското направление, имат непълен триумф в регионите на Клищивка и Андриивка. Нашите бранители нанасят на окупационните войски вреди в жива мощ и техника, укрепват се на новозаетите позиции, изтощават врага. " – показват от Генералния щаб на ВСУ.

Окупаторите организираха десетки офанзиви на изток и на юг, само че без да реализират триумф.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР