През изминалия уикунд Световният Мотокрос Шампионат MXGP се завърна на

...
През изминалия уикунд Световният Мотокрос Шампионат MXGP се завърна на
Коментари Харесай

Бен Уотсън: Трасето в България изглежда страхотно

През миналия уикунд Световният Мотокрос Шампионат MXGP се завърна на Мото полигон " Горна Росица ", покрай Севлиево. Рекордните над 30 хиляди фенове се събраха, с цел да гледат 17-тия кръг от шампионата. Малко преди квалификациите Бен Уотсън (919) от Kemea Yamaha Official MX2 Team показа по какъв начин се усеща в България и по какъв начин се е приспособил към в новия си тим.

- Това е първата ти година в Kemea Yamaha Official MX2 Team, по какъв начин се чувстваш с новия тим и на новия мотор?
- Чувствам се ужасно. Това е огромна смяна за мен, всичко е друго, само че пък имам доста по-голяма поддръжка във всички аспекти. Пасваме си отлично с мотора и имам доста солидни резултати с него. Искам да не преставам да натискам и в края на сезона, резултатът да е доста положителен.

- Имаше ли компликации, като влезе в новия тим?
- Не, всичко е ужасно. Преместих се да пребивавам от Англия в Белгия и нещата са много разнообразни. Истината е, че към момента се натъкмявам. Всички ми е ново и друго, само че съм уверен, че се движа в доста положителна посока.

- Това не ти е първия път в България, мисля, че те гледахме и при последното домакинство на Горна Росица, в случай че не се неистина?
- Да, това беше 2014-та, тогава се състезавах в Европейския шампионат.
 Световното по мотокрос в Севлиево @@@
- Преди няколко години, трасето тук бе определено за най-хубава мотокрос писта в света, какво мислиш за конфигурацията, подхожда ли ти?
- Да, когато се състезавах, доста ми хареса, само че си припомням, че тогава валеше доста дъжд и действително нямаше по какъв начин да употребявам цялостния капацитет на трасето. Сега ще ми е първият път, когато ще карам на това трасе в верните условия, само че няма да укривам, че наподобява ужасно. Много ми харесват секциите, където могат да се вършат ниски уипове, а имам вяра, че на техничните детайли ще бъда доста бърз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР