През изминалия уикенд в Шумен се проведе Държавният шампионат по

...
През изминалия уикенд в Шумен се проведе Държавният шампионат по
Коментари Харесай

10 медала за БК ТЕРЕС от Държавното по Кикбокс в Шумен

През миналия уикенд в Шумен се организира Държавният шампионат по кикбокс в стиловете К-1 и Лоукик.

Боен клуб Терес бе показан от 12 млади състезателя. По-голямата част от тима бе формиран от дебютанти за това съревнование, а няколко от момчетата бяха единствено на 4-5 месеца тренировки. Въпреки, че за първи път стъпиха на подобен огромен подиум, множеството от тях се показаха почтено, завоюваха медали и се качиха на почетната стълбичка.

Златни медали завоюваха Ивайло Панев при мъже до 63,5 кг и Ангел Бончев при юноши старша възраст до 81 кг. В оспорван мач против представител на домакините от Шумен Ивайло се пребори за шампионската купа след единомислещо съдийско решение. Въпреки че за Ангел това бе първо съревнование по кикбокс, той съумя да изиграе доста вярно тактически всички мачове и се наложи над титулувани бойци, с цел да се качи най-отгоре на стълбичката.



Ивайло Панев в деяние

Със сребро се окичиха Гергана Йорданова при 13-14 годишните до 57 кг. в жанр лоукик, Ивелина Лупова при дамите в жанр К-1 до 56 кг. и Дамян Георгиев при 13-14 годишните до 60 кг. Гери не съумя да се наложи над представителка от домакините и отстъпи във финалната среща със съдийско решение. Ивелина загуби финала от Световна шампионка представителката на домакините от Шумен. Малко не доближи на Дамян да завоюва своя край, само че за жалост отстъпи по точки и остана втори.



На почетното трето място се подредиха Димитър Янков юноши старша възраст до 75 кг, Кирил Николов юноши младша възраст до 71 кг., Иван Шилев юноши младша възраст до 67 кг, Мартина Маркова девойки младша възраст до 56 кг и Георги Стоев при мъжете до 60 кг. Един от най-атрактивните мачове за нашия клуб направи Димитър Янков. Въпреки че Янков му се наложи да се качи в по-горната категория, тъй като в неговата нямаше противници, във полуфиналната си среща Митко се наложи безпроблемно и безапелационно над съперник от варненския клуб Вокил. Митко водеше с близо 40 точки преднина в мача. Във финалният трети рунд носът му потече (което постоянно се случва при него и на подготовка, даже при леки удари.), а докторът на надпреварата реши да приключи срещата в интерес на другия играч. Това препъна нашето момче по пътя към шампионската купа. Кирил Николов отстъпи с няколко точки пред класен съперник на полуфинала от шампионата. Въпреки, че Кирил е в залата от към 4-5 месеца той сподели забележителни качества на войник, които му подсигуряват доста триумфи в най-скоро бъдеще. За Иван Шилев и Мартина Маркова това бе дебютно съревнование, само че все пак завоюваха медали. За тях най-ценното беше опита, който получиха. Което ще им повлияе в позитивна посока в последващите тренировки и рационализиране на уменията като бойци. Георги Стоев се сблъска с тежък съперник на полуфинала и загуби, само че отчитайки обстоятелството че и за него това беше дебют, може да кажем че това е единствено началото.



Без медали останаха Мариян Ганчев и Георги Вангелов. Момчетата има доста тежки мачове против опитни съперници, само че все пак демонстрираха, качества за огромни бойци.

Опита, който получиха момчетата и девойките от този шампионат е скъп. Той ще промени вижданията им за подготвителния развой и отношението им към тренировките. Вярваме, че това бе просто една плаха крачка напред в тяхното спортно развиване. Вярваме че доста скоро тези момчета и девойки ще водят тима ни към шампионски победи. Тренировките за всички не престават с цялостна пара!















Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР