През изминалия уикенд се навършиха две години от началото на

...
През изминалия уикенд се навършиха две години от началото на
Коментари Харесай

Ще наложи ли държавата санкции върху руското имущество у нас?

През миналия уикенд се навършиха две години от началото на войната в Украйна. На 24 февруари 2022 година президентът Путин започва така наречен от него " Специална военна интервенция “, която по думите му трябваше да денационализира и демилитаризира украинската страна.

На този декор, още веднъж през към този момент миналата седмица, Европейският съюз разгласи 13-ия пакет наказания против Руската федерация, a Съединени американски щати постановиха нови 500 ограничаващи ограничения. Те пристигнаха след новината за гибелта на Навални. Новите ограничавания затвърдиха лидерската позиция на Русия в класацията за най-санкционираната страна в света с близо 16 000 наказания.

България поддържа всички наказания, наложени от Европейския съюз против страната агресор. Въпреки това обаче, през миналата година страната ни неколкократно бе посочвана от разнообразни авторитетни интернационалните издания като място, където ограничаващите ограничения биват заобикаляни.

В края на предходната година даже министър председателят Денков съобщи пред Кьовеши, че поддържа самодейността Европейската прокуратура да може да проверява има ли страни членки, които позволяват заобикаляне на възбраните.

Европейската комисия изготви и специфичен лист с 21 000 сдружения, които са с нараснал риск от заобикаляне на глобите против Русия.

Сега от ПП-ДБ оферират България да се сътвори особено законодателство, посредством което България да наложи едностранно наказания на режима в Кремъл. От втората политическа мощ упорстват да бъде конфискувано съветско имущество, което се намира на територията на България.

От ПП-ДБ показват, че в случай че се вземе това решение, конфискуваните активи да се употребяват за подкрепяне възстановителните процеси в Украйна. Друго предложение в проекторешението гласи страната да си върне контрола върху комплекс " Камчия “.

Днес министър-председателят Денков бе на посещение в Киев, където се срещна с президента Зеленски. От украинската столица той съобщи, че страната ни ще продължи да поддържа Украйна, както с филантропична помощ, по този начин и с военна. Правосъдният ни министър Атанас Славов разгласи, че се готвят промени в Наказателния кодекс, с които да се включат закононарушението експанзия и съветските водачи и военачалници да бъдат обект на наказателно гонене.

Преди месец депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев прикани за заледяване на съветски парцели у нас, благосъстоятелност на глобени лица. Тогава Мирчев съобщи, че тази законодателна самодейност е закъсняла и изключително предпочитана за втората политическа мощ.

Решението за това дали страната, в лицето на институциите, ще изземе съветско имущество е в ръцете на Народното събрание. Тепърва следва то да бъде прегледано от народните представители, а оттова и да бъде взето решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР