През изминалия кръг Левски постигна изключително важен успех при домакинството

...
През изминалия кръг Левски постигна изключително важен успех при домакинството
Коментари Харесай

Новите българи в сини одежди

През миналия кръг Левски реализира извънредно значим триумф при семейството си на Черно море. Минималната победа с 1:0 направи по този начин, че " сините " да завържат оптимално интригата в шампионата. В воин се трансформира Джавад ел Джемили, който с красивия си изстрел от междинна отдалеченост имаше основна роля за първата загуба на " моряците " през тази акция.

Редом с скъпите три точки, съществено усещане на " Герена " направи и съществуването на единствено двама българи в стартовия състав на Николай Костов. Оптимистите обаче ще кажат, че са били петима, в случай че към този момент за " наши " броим и получилите родно поданство Уелтън, Цунами и Роналдо.

Въпрос на позиция.
 Феновете на Левски към БФС: Боби, Данчо и тайфата - завършек на мандата!
Феновете на Левски към БФС: Боби, Данчо и тайфата - завършек на мандата!

Ето какви плакати издигнаха " сините "

Кой печели и кой губи обаче от обстановката с " новите българи "?

От страната на спечелилите сигурно е гореспоменатото бразилско трио. С оглед на фундаменталната роля, която имат за действието на сегашната " синя " машина, сходна бюрократична хватка е потребна за всички. Левски усилва опцията си да притегли още сходни футболисти, а също така повишава най-малко двойно цената им, за която те биха могли да бъдат пласирани в мощен европейски шампионат.
 Снимка 635585
Източник:

От друга страна изключително в тази ситуация на Уелтън, това сигурно е прийом, който в допълнение да го подтиква за подписването на нов контракт с клуба. Добре прочут факт е, че към този миг бразилецът се дърпа за ново съглашение, а точно той е " златната кокошка ", която от клуба нямат финансовото, моралното и управническо право да изтърван за жълти стотинки.

Покрай него, по този начин да кажем, изкяриха Цунами и Роналдо, които също се снабдиха с скъпите паспорти. За крайния защитник май е единствено условност, защото предвид на това какъв брой бързо привикна с порядките в нашата страна, няма да бъде изненада, в случай че се трансформира в новия Лусио Вагнер и съвсем изкара цялата си кариера на " Герена ".

И като заговорихме за Лусио, печели ли националният ни тим от натурализирането на бразилците? Към този миг - не!

Уелтън и Цунами могат да са национали на България след повече от 3 години. Срокът за Роналдо даже е по-дълъг, тъй като дясното крило дойде с 6 месеца по-късно на " Герена ". Това е по този начин поради правилото за уседналост на УЕФА и ФИФА. Тоест, макар че тримата бразилци към този момент имат български паспорти, те ще могат да играят за " лъвовете ", откакто са живели най-малко 5 години у нас.

Всичко това краткотрайно запушва устите на критиците, които незабавно споделиха, че гореспоменатите могат да " изядат " мястото на някои в държавната ни селекция. Не, че не биха паснали идеално в настоящия грохнал състав, само че това е друга тематика. След три години " я камилата, я камиларя ". Футболният свят е толкоз динамичен, че въобще не може да се знае какво ще се случи с Цунами, Уелтън и Роналдо. Няма да е изненада, в случай че даже не помним, че са играли за " сините ".
 Снимка 627255
Източник:

И до момента в който в лагера на " трикольорите " могат да дишат умерено, то не такава е обстановката за същинските българи в Левски. Видно за всички е, че оттук нататък, Левски поема курса на интернационализация, по сходство на Лудогорец и ЦСКА.

За положително или зло, това е пътят, който би трябвало да се следва, с цел да се доближиш до борбата за купата. Виждаме какъв брой доста легионери има и в редиците на краткотрайния водач - Локомотив (Пд). Явно на " Герена " си взимат бележки и стартират да работят по същия метод.
 Левски победи Черно море с 1:0 в мач от 14-ия кръг на efbet лига
Левски надделя мъчно 10 от Черно море и нанесе първа загуба на " моряците "

Джавад Ел Джемили донесе триумфа на " сините "

Лошо няма, в случай че има триумфи, публиката няма да го прави на проблеми. Какво обаче да кажем за Марин Петков, Папи Галчев. Преслав Бачев, Кристиан Димитров, Асен Чандъров, Нани Стефанов? Оттук насетне е ясно, че българите ще бъдат заряд и единствено 1-2 двама от най-достойните ще получават постоянни шансове за изява.

Всичко това би трябвало да подейства като сигнална лампа за огромна част от тях. Ако допреди 1-2 сезона това, че си е " наша юношка " гарантираше титулярното място, в този момент обстановката се трансформира. По-лошото е, че част от гореспоменатите като че ли са се предали и към този момент са приели спорадичната си роля.

Истината е такава, в случай че Левски се надява на триумф, клубът би трябвало да залага на повече чужденци. " Новите " българи несъмнено са по-добри от " старите ". И до момента в който наши родни футболисти, примирили се да бъдат заряд в клубните си тимове, по-късно да се трансформират в лицето на националния отбор, нещата в никакъв случай няма да се трансформират за положително.
 Снимка 636948
Източник:

В натурализирането на своите чужденци, от управлението на Левски постъпиха егоистично, само че пък в името на някакъв вътрешно-клубен разцвет. Има малка врата в закона - употребявали са я. Оттук насетне упованията върху " новите българи " стават още по-големи. Трябва да обичат, схващат и се борят за левскарството по този начин, както очевидно другите им " сънародници " не умеят чак толкоз добре...
 Ники Михайлов: Всички сме зад Пламен, би трябвало да си го прекара
Ники Михайлов: Всички сме зад Пламен, би трябвало да си го прекара

Бившият национал размени под рамката на " сините " младия Пламен Андреев, на който беше дадена почивка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР