През изминалите дни независими медии, вестници, тв и социалните мрежи

...
През изминалите дни независими медии, вестници, тв и социалните мрежи
Коментари Харесай

Гледна точка: Премиерът Петков се отнесе непочтено към съпругата си 



През миналите дни самостоятелни медии, вестници, тв и обществените мрежи предложиха фотоси с мнения за непредвидена от обществото конспирация за премиера Кирил Петков, към този момент в оставка, и говорителката на държавното управление Лена Бориславова. На един от всеобщите ежедневници съвсем на половин страница се вижда дамата да отключва апартамент и дружно със идващия я мъж да влизат в жилището. В тях създателите на материала виждат премиера и говорителката му Лена. Следващите дни се демонстрира фотография на Петков и Лена и един господин на маса в първокласен ресторант в Солун. По-рано в обществото се приказва за скандал в самолета преди политане на наша делегация за Рим. Момент преди този момент в самолета влезнала премиершата Линда, извеждат от самолета седящата до Петков Лена и нейното място заема брачната половинка на премиера. Естествено, аз не съм участвал на казаното и не мага да настоявам за достоверността му, само че това се тиражира в обществото и медиите.

Не разясня персоналните връзки сред Петков и Лена. Това не е нещо ново за света на политиците. Помним разкритията за противозаконната щерка на президента на Франция Митеран, за бурната връзка на президента Джон Ф. Кенеди с Мерлин Монро, на Бил Клинтън със стажантката в Белия дом Моника Люински... Но в нито един от упоменатите случаи високопоставените господа не са облагодетелствали за сметка на държавната хазна дамите на сърцето си. Премиерът Петков, като принципал на ББР, назначава Лена Бориславова като външен юрист на щат с към 14 000 лева заплата. А по-късно тя е шеф на кабинета и негов представител. С държавен аероплан за над 100 пасажери Киро и Лена летят до Солун и вечерят и спят в първокласен хотел. По думите на събеседник на Сашо Диков единствено горивото за този полет коства 27 000 лева А и сутринта тръгнали към 10 часа, с което са заплатени спомагателни летищни такси. На това държание на премиера специалистите му споделят „ кофликт на ползи “, а народът му споделя „ с непозната пита помен прави “. Та думата ми е, че и за нечестни неща би трябвало да се демонстрира малко честност. А какво може да бъде по-непочтено от казаното за интригата с избраница на собствен сподвижник. За това Лена демонстрира годежен пръстен.

Като българин и източноправославен християнин, наследил традициите на моите предшественици, три генерации свещеници от турско до наши дни, намирам постъпката на премиера Петков непростима, нечестна към неговото семейство, към брачната половинка му и трите дъщери, които му е родила, отгледала и възпитала. Тяхното семейство и да се резервира, то е закърпено и обидата и горчивината ще останат за цялостен живот.

Та, господин министър председател, в предизборните дни вие заявявахте, аз съм честен и хората и президентът Радев ви повярвахме. И макар упоменатите действия, които са върхът на недобросъвестност, още веднъж ни облъчвате с заричане за промени и щастливи бъдни дни. На това у нас хората му споделят тепегьозлък, нахалство, дебелоочие.

Но националната мъдрост доста добре го споделя – „ всеки народ си е заслужил ориста “, та всичко зависи от този наш народ. А ние, пенсионерите, сме 2 милиона, 1 милион небогати работещи. Та това е една замръзнала лавина от 3 милиона гласоподаватели. Дай Бог, да се откри един Ивайло, да вдъхне живот на тази лавина, да я откърти и тя може да опустоши всичко пред себе си.

Акад. доктор Ганчо Попов, ректор на НБУ-трета възраст

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР