През изминалата седмица в САЩ се разразиха непрестанни бури, които

...
През изминалата седмица в САЩ се разразиха непрестанни бури, които
Коментари Харесай

Лошото време в САЩ взе най-малко 50 жертви през изминалата седмица

През миналата седмица в Съединени американски щати се развихриха непрестанни стихии, които доведоха до минимум 50 смъртни случая, свързани с метеорологичните условия, а огромни елементи от страната се приготвят за нови зимни удари, съобщи Агенция Франс Прес.

Студените температури, снежните виелици и дебелите ледени висулки провокираха съдбовни произшествия по подлите пътища, затрудниха въздушния превоз, затвориха учебни заведения и прекъснаха електрозахранването на хиляди хора, а за милиони американци важат нови предизвестия за утежняване на времето.

В Тенеси здравната работа на щата удостовери 14 смъртни случая, свързани с метеорологичните условия, а по данни на полицията 5 дами, които се прибирали вкъщи след поклонение в Мека, са починали на автомагистрала в Пенсилвания на 16 януари при злополука с трактор с ремарке.

5 смъртни случая, свързани с метеорологичните условия, са настъпили в Кентъки, заяви губернаторът Анди Бешир, а в Орегон трима души са били ударени от ток, когато електропровод напрегнат е паднал върху паркираната им кола по време на ледената стихия на 17 януари, заяви пожарната работа в Портланд.

Според уеб страницата за следене Poweroutage.us бурята е оставила без ток 75 000 консуматори в Орегон, а губернаторът на щата е оповестил изключително състояние.

Смъртни случаи са регистрирани и в щатите Илинойс, Канзас, Ню Хемпшир, Ню Йорк, Уисконсин и Вашингтон, където се допуска, че петима души са издъхнали от излагане на въздействието на атмосферни въздействия.

Снежни стихии връхлетяха няколко елементи на страната, в това число северозападната част на Тихия океан, Скалистите планини и някои елементи на Нова Англия - изключително западната част на Ню Йорк, където съгласно метеоролозите в продължение на 5 дни тази седмица покрай Бъфало са паднали към 75 инча сняг.

Студените температури обгърнаха и южните елементи на Съединени американски щати - район, който не е привикнал да се бори с сходно зимно време.

Някои елементи на страната се приготвят за още по-жестоки условия през уикенда.

" Друг арктически гърмеж ще донесе ниски температури и рискови студени ветрове в равнините и долината на Мисисипи до източната част на Съединени американски щати ", съобщи Националната метеорологична работа в последното си предизвестие.

Според уеб страницата Flightaware.com на 19 януари доста се е влошило и пътуването със аероплан, като повече от 1100 полета в Съединени американски щати са били анулирани, а други 8000 са били отсрочени./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР