През изминалата седмица в пленарна зала бяха гласувани на първо

...
През изминалата седмица в пленарна зала бяха гласувани на първо
Коментари Харесай

Заведенията: Нови скандални предложения от Асен Василев за промени в данъчните закони

През миналата седмица в пленарна зала бяха гласувани на първо четене оферти за промени в данъчните закони, се оповестява в позиция на СЗБ и БАЗ. 

В тях,  в последния миг се появи текст,  плод на необяснимата експанзия на финансовия министър към ресторантьорите, в който всички компании, опериращи в бранш туризъм, би трябвало наложително да работят с утвърден от Национална агенция за приходите СУПТО-софтуер. Точно по този начин! Това, което преди години, след големи кавги и в резултат на митинги, беше отстранено като ангажимент и тежест за целия бизнес в България, в този момент се пробва тихомълком да се одобри единствено за ресторантьорския отрасъл.
СЗБ и БАЗ остро осъждаме направените ремонти и допълнения, касаещи нашия отрасъл. Сред тях са и към този момент необятно коментираните хрумвания за неплащане на сметка при неиздаване на касов бон, налог върху бакшиша и изплащането на заплати на чиновниците единствено по банков път. Аргументите против тях бяха изложени нееднократно и освен от наши представители, а и от безчет доста стопански и финансови експерти. Въпреки всичко и след всички рецензии по отношение на по-горните оферти, текстовете на Асен Василев не бяха изтеглени – в противен случай – появи се още едно безумно предложение.

Използваме случая, с цел да напомним още веднъж, че заведенията, членуващи в нашите организации, се афишират и поддържат всяко едно предложение, което би довело до изцяло изсветляване на бизнеса в България, както и до елиминиране на нелоялната конкуренция. Както и преди сме казвали, обаче, всички нововъведения и промени, преди всичко, би трябвало да бъдат коментирани с представителите на засегнатите браншове. Вярваме, че решения се намират с разговор, а не с нападателни промени в последния миг. Все отново имаме вяра, че разсъдъкът ще надделее …

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР