През изминалата седмица сухопътните боеве в Украйна се характеризират или

...
През изминалата седмица сухопътните боеве в Украйна се характеризират или
Коментари Харесай

Британското разузнаване: ВСУ поддържат стабилна фронтова линия в Донецка област

През миналата седмица сухопътните боеве в Украйна се характеризират или със статични фронтови линии, или с доста последователно локално нахлуване на руснаците в основни браншове, се споделя в последния отчет на Министерството на защитата на Обединеното кралство, обобщение от който е оповестен в обществената мрежа Х.

По данни на английското разузнаване на Купянско направление Западната формация войски на съветската войска продължава да организира огромна, само че неефективна настъпателна интервенция.

В същото време в северната част на Донецка област Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) поддържат постоянна фронтова линия против дребни офанзиви на руснаците в региона на Бахмут.

Според британците дейните боеве за Авдеевка не престават. Руснаците консолидират постигнатите в края на декември 2023 година триумфи към Маринка, където напреднаха до западните околности на града след девет години борби в региона.

" В Южна Украйна съветските Въздушнодесантни сили евентуално са постигнали най-малък прогрес в нов опит да изместят украинското предмостие на източния бряг на Днепър покрай село Кринки “, прибавят от военното ведомство в Лондон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР