През изминалата седмица са извършени 388 инспекции от служители на

...
През изминалата седмица са извършени 388 инспекции от служители на
Коментари Харесай

Проверяват кухненските блокове на детски заведения във Варна

През миналата седмица са осъществени 388 инспекции от чиновници на РЗИ, осъществяващи държавен здравен надзор, оповестяват от Инспекцията. 34 инспекции са направили в обекти по отношение на член 54 и 123 броя по член 56 и 56а от Закона за здравето. Издадено е едно наставление за хигиенични и противоепидемични ограничения.

През отчетния интервал в отдел „ Държавен здравен надзор “ са постъпили 1 тъжба и 1 сигнал, по които е стартирана процедура по разглеждане. Обработен е 1 сигнал от миналата седмица, който е безпочвен.

Извършени са 4 инспекции в кухненски блокове на детски заведения по Наредба № 2 за здравословно хранене на деца от 0 до 3 год., Наредба №6 за здравословно хранене на деца от 3 до 7 год. възраст и в бюфети на образователни заведения по Наредба №37 за здравословно хранене на учениците. Проверени са 2 образователни написания. Не са установени нарушавания. първична здравна помощ по повод противопаразитна активност, лечебни заведения, корабни организации и оказана методическа помощ – 15. Няма наложени административни наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР