През изминалата седмица някои европейски държави промениха позицията си към

...
През изминалата седмица някои европейски държави промениха позицията си към
Коментари Харесай

Защо ЕС промени позицията си към китайските ваксини?

През миналата седмица някои европейски страни трансформираха позицията си към китайските ваксини против COVID-19. Здравният министър на Германия съобщи, че страната му ще употребява китайски и съветски ваксини в случай че получат утвърждение от регулатора в Европейския съюз. По мнението на френския имунолог Ален Фишер, няма мотив Евросъюзът да не употребява ваксини, създадени от Китай и Русия, оповестява Радио Китай.

Промяната е до известна степен изненадваща, защото пренебреглайки признанието на китайските ваксини в доста страни по света, единствено преди седмица западни политици твърдяха по медиите, че само създаваните в Европа и Съединени американски щати са безвредни. Сериозността на пандемията и незабавната потребност от ваксини обаче очевидно ги накара да смъкват розовите очила.

Към момента равнището на имунизация в европейските страни е по-ниско от това в Съединени американски щати, Англия и Израел, а двата най-големи производитела – „ Астра Зенека “ и „ Файзър “ бавят доставките за Европейски Съюз, давайки приоритет на тези за Съединени американски щати и Англия. Това докара до напрежение в европейските страни и стана мотив за следващи различия сред Брюксел и Вашингтон.

Всъщност, за имунизациите е значимо да са безвредни и ефикасни, а не къде са създадени. И това е една от аргументите китайската ваксина да бъде приета във от ден на ден страни по света. По-важното е обаче, че Китай извършва на процедура уговорката си да трансформира имунизациите против COVID-19 в световен публичен артикул. Както вестник „ Ню Йорк Таймс “ разяснява, китайските ваксини може да се окажат „ избавителния пояс за разрастващите се страни “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР