През изминалата седмица не се проведоха никакви турнири от категория

...
През изминалата седмица не се проведоха никакви турнири от категория
Коментари Харесай

Жребият в Щутгарт: Сблъсък между шампионка от Шлема и бивша №1 още на старта!

През миналата седмица не се организираха никакви шампионати от категория WTA, откакто графикът бе напълнен от дуелите от Световното отборно по тенис за дами - Billie Jean King Cup. Сега обаче самостоятелните съревнования биват възобновени и през идващите няколко дни следва да се организира влиятелният WTA 500 шампионат в Щутгарт, който всяка година събира огромна част от топ тенисистките, а тази също не прави изключение.

Схемата се оглавява от международната №1 Ига Швьонтек, която почива на старта и ще стартира непосредствено от втори кръг с дуел против Виктория Голубич. При триумф, в четвъртфиналната фаза е допустимо да се изправи против Ема Радукану, която преди този момент обаче ще би трябвало да се оправи със съпротивата на Жасмин Паолини или Камила Джорджи. В тази половина на схемата са още четвъртата сложена Мария Сакари и някогашната №1 Каролина Плишкова, която на старта ще оформи завладяващ конфликт с двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова.

Водачка в долната половина е Паула Бадоса, на която също ѝ следва да открие акцията си във втори кръг против победителката всред Елена Рибакина и тенисистка, тръгнала от квалификациите. На четвъртфиналите пък измежду вероятните варианти за съперничка на испанката са Онс Жабер и Коко Гоф. Третата сложена Арина Сабаленка ще започва с мач против Бианка Андрееску или Джул Нимайер, а в борба за място на полуфиналите може да срещне Анет Контавейт, която ще стартира против друга някогашна шампионка от Шлема в лицето на Анджелик Кербер.

WTA500 Stuttgart singles & doubles draws
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР