През изминалата седмица над 12 000 души са излекувани от

...
През изминалата седмица над 12 000 души са излекувани от
Коментари Харесай

София излиза от областите с най-висока заболеваемост

През миналата седмица над 12 000 души са излекувани от COVID-19. София излиза от областите с най-висока заболеваемост. Лечебните заведения са обезпечени с нужните лекарства и защитни дрехи. Подготвя се националният имунизационен проект.

Това стана ясно по време на днешното работно заседание, което свика министър-председателят Бойко Борисов с членове на държавното управление.

Здравният министър акцентира още, че след въвеждането на разширените противоепидемични ограничения, за предходната седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070.

Ангелов очерта, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават единствено две области – Габрово и Кюстендил. Наблюдава се и понижаване на натиска върху здравната система, а в София той бе много сериозен. В народен проект е обезпечена цялостна обезпеченост с персонални защитни средства, дезинфектанти и лекарства като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти.

Премиерът Борисов разпореди проектът за имунизация да бъде направен оптимално бързо, като акцентира, че имунизациите са доброволни и безвъзмездни за българските жители. Обмисля се пускане с рисковите групи и работещите на първа линия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР