През изминалата събота във Варна се проведе едно от най-мащабните

...
През изминалата събота във Варна се проведе едно от най-мащабните
Коментари Харесай

Близо 2000 човека бягаха благотворително във Варна

През миналата събота във Варна се организира едно от най-мащабните спортни събития, проведено с благотворителна цел, в което всеки варненец и посетител на града можеше да вземе присъединяване, подкрепяйки идеята, без значение какъв брой физически квалифициран и на каква възраст е, а точно Dentaprime RUNCITY`22.

Dentaprime RUNCITY`22, проведено взаимно с iRun, e благотворително тичане в няколко дисциплини – 400м и 2км – за деца и 5км и 10км за възрастни, като за всеки финиширал участник, уредниците подаряват по 5 лева за друга идея от 2018-та година насам (с къса пауза подари пандемичната обстановка). Тази година това е новият лечебен и учебен комплекс на фондация Карин дом. Бягането е изцяло гратис, без спортен темперамент и със страхотни награди, разиграни в лотария измежду участниците, с цел да се подтикват допустимо най-вече хора да вземат присъединяване в него.



Така и се случи. Въпреки оповестения за 10:00ч. старт на бягането, още в 9:00ч. входът на морската градина бе, безусловно, претъпкан от хора, припознали оповестената идея като своя, фенове на здравословния метод на живот, почитатели на спорта, професионални бегачи, майки с бебешки колички, цели фамилии с деца, някои от които пристигнали да бягат с домашните си любимци, учебни класове със своите класни ръководители, хора със специфични потребности, десетки спортни клубове от Варна и района, запалянковци, решили да бягат за пръв път в живота си и още толкоз, пристигнали за поддръжка на участниците и като аудитория. Близо 3000 индивида... 3000 индивида – в името на идеята, в името на спорта, в името на образеца за децата, в името на по-добрия за всички метод на живот.

Общо 1827 бегачи взеха присъединяване в Dentaprime RUNCITY`22, от които 1352 възрастни и 475 деца, като измежду тях и не малко такива, които към момента не могат да вървят независимо и „ тичаха “ с поддръжката на родител. По време на спринта, на сцената изобилстваше от съпътстващи събитието спортни начинания, в които аудитория, придружители и към този момент финиширали участници взеха присъединяване – йога, функционални и кондиционни тренировки, зумба, steel combat и strong, а стена за катерене и скаутски действия бяха планувани за малчуганите. Това трансформира денят в самобитен състезателен празник, излизащ надалеч от клишето на „ следващото тичане “.

Равносметката - 1613 индивида съумяха да финишират и с помощта на тях за тазгодишната идея в поддръжка на новия лечебен комплекс към фондация Карин дом, уредниците ще дарят сумата от 8065лв. Първи при децата на 400м станаха Боян Герасимов и Мартина Петрова с време под 2 минути, а на 2км –  Ивена Радичкова и Велин Кабаджов за времето от 8 минути. При „ огромното “ тичане, първи при дамите на 5км и 10км станаха надлежно Татьяна Ненова (21:07мин) и Билсерин Сюлейман (39:04мин.), а при мъжете Исмаил Ссенанджи (15:22мин) и Владислав Михайлов (34:19мин). Традиционното награждаване на призьорите от всички дисциплини бе последвано от лотария за всички участници, от която най-големите късметлии си потеглиха с колела, фамилно посещаване на Disneyland, Париж и едноседмични почивки в Анталия и на о-в Мавриций.



За край, от сцената, господин Александър Крингс - шеф корпоративни връзки на стоматологични клиники Дентапрайм, разгласи, че стимулирани от огромния интерес и оказаната голяма поддръжка от страна на всички участници, доброволци, спонсори и сътрудници, взели присъединяване в Dentaprime RUNCITY`22 в името на идеята, уредниците не просто ще продължат традицията, а ще я надградят и доразвият като още по-мащабен план.

За повече информация:

Зорница Вълева

[email protected]

0889 668 024

Маркетинг специалист

Dentaprime

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР