През изминалата година почти всички автомобилни производители, които предлагат електромобили

...
През изминалата година почти всички автомобилни производители, които предлагат електромобили
Коментари Харесай

Tesla ще пусне удължители за своите зарядни станции

През миналата година съвсем всички автомобилни производители, които оферират електрически автомобили на територията на Съединените Американски Щати и Канада, оповестиха, че стартират трансформацията на моделното си портфолио към зарядния стандарт NACS (North American Charging Standard), въведен в всеобщата промишленост от Tesla.

Преминаването от преобладаващият в Европа CCS (Combined Charging System) стандарт на зареждане към този момент започва и стана първата компания, с изключение на Tesla, електрическите автомобили на която имат достъп и към този момент могат да зареждат в Supercharger зарядната мрежа на Tesla.

До цялостното въвеждане на NACS стандарта на поточните линии на обособените компании, техните електрически автомобили могат да зареждат на Supercharger благодарение на адаптер.

В горната обстановка обаче съществува сериозен проблем, заради това, че зарядният порт на електрическите автомобили на Tesla е ситуиран на едно и също място- задната лява част на купето, и зарядните станции и паркоместа са напълно съобразени с това.

Голяма част от електрическите автомобили на другите марки обаче са избрали друго място за консолидираното на зарядния порт и това води до стеснение, заради доста по-късия кабел на Supercharger станциите, както за " гостите " на Tesla, по този начин и за самите притежатели на нейните артикули, заради заемането на няколко празни места и блокирането на зарядни станции.

Сега от Tesla анонсират, че горните проблеми ще получат решение, посредством спомагателен NACS към NACS удължител, който Tesla сега разработка и който ще бъде пуснат в свободна продажба.

" Освен това, насърчаваме всички автомобилни производители да стандартизират местата на портовете за зареждане от страната на лидера откъм гърба или от страната на предния пасажер ", анонсират още от Tesla.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР