През изминалата година пловдивчани, живеещи в "Севрен" най-често търсиха помощ

...
През изминалата година пловдивчани, живеещи в "Севрен" най-често търсиха помощ
Коментари Харесай

Това не е Сирия, а Рогошко шосе, кметът Ралев има отговор

През миналата година пловдивчани, живеещи в "Севрен " най-често търсиха помощ и подпомагане от Plovdiv24.bg за въпроси и сигнали, касаещи дупките в региона. Последният гласи следното: 
"Това, което виждате не е Сирия или Судан - това е Пловдив, ул. "Рогошко шосе ", откъдето минават тировете на най-голямата транспортна компания в България. Сами се досещате коя е, а точно техните камиони докараха пътя до това положение.... и те ще взимат летище Пловдив, каква подигравка ", написа ядосан четец на Plovdiv24.bg . Пловдивчанинът разказва, че тук-там дупките са стигнали 50 сантиметра, само че никой - нито районната администрация, нито шефовете на въпросната компания, притежател на разбиващите пътя камиони, не вършат нищо от години. 
В края на годината Plovdiv24.bg попита кметът на "Северен " по какъв начин стоят нещата с ремонтите, с "Рогошко шосе " и така нататък Ето какво ни описа Ральо Ралев. 

"Тази година регионът разполагаше с 600 000 лв., отпуснати с решение на Общински съвет за тротоари и асфалт, както и със 170 000 лв. лични средства от гаражи. Основно изградихне два огромни паркинга, към момента правим на още един бул. "България ", след което ще приключим с финансовата си стратегия за годината. "

Проблемът с уличните дупки в "Северен " обаче не може да бъде решен елементарно, тъй като това е регионът, поемащ главно тежкотоварния трафик на града. 
"Рогошко шосе " е извънредно натоварено, главната част от трафика на камиони се изнася по него. Трябва да знаете също, че компаниите на "Рогошко шосе " имат над 1500 камиона. То е правено доста отдавана и към оня миг не е планувано да поема подобен трафик, няма основа, поддава. Всяка година го кърпим най-малко по 3 или 4 пъти всяка година. 
"Брезовско шосе " е другото проблематично място поради тежкия трафик, само че там кърпене на дупки се постанова по-рядко ", описа Ралев. 
Добрата вест е, че има средства за планиране на "Рогошко шосе ". Необходимите за действителното създаване на пътя средства обаче ще са към 3 000 000 лв., описа районният кмет и разяснява, че това са труднопосилни средства и за бюджета на Община Пловдив.
"А с изключение на "Рогошко шосе " имаме "Брезовско шосе ", "Голямоконарско шосе ", ул. "Полет " на която единствено асфалтът е 700 000 лв., а дружно с тротоари и осветяване отива на над 1 300 000 лв. ", изброи Ралев. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР