През изминалата 2017-2018 г. в Професионалната гимназия по електротехника и

...
През изминалата 2017-2018 г. в Професионалната гимназия по електротехника и
Коментари Харесай

Повече от 100 деца от ПГЕЕ в Пловдив се обучават в програмиране

През миналата 2017-2018 година в Професионалната гимназия по електротехника и електроника  в Пловдив са се обучавали в програмиране 52 осмокласници, като през новата образователна година броят на включените в програмата възпитаници се удвои след последния постоянен банкет в гимназията през есента. Училището стана сътрудник на програмата на МОН " Приложен програмист “ и има упоритостта да даде на учениците модерни умения в региона на компютърните технологии и програмирането. 

Гимназията е едно от двете учебни заведения в Пловдив, които се образоват по специалността “Приложно Програмиране ". IT компания дава безплатно експертизата на  вътрешнокорпоративния си учебен отдел и специалисти от компанията влизат в час, с цел да преподават на учениците. Те ще образоват учениците от 8 и 9 клас както в часовете по наложителна професионална подготовка, по този начин и извънкласно в Клуба по програмиране. 

Никола Вълчанов преподава на деветокласниците Обектно-ориентирано програмиране. Той е основен помощник в ПУ " Паисий Хилендарски “, началник на просветителния отдел в компанията и един от най-добре квалифицираните софтуерни фрагменти в компанията. Преподавателският и управническият състав на гимназията, взаимно с Никола Вълчанов, приготвиха цялата стратегия на образование както и метода, който ще се търси за допустимо най-ефективното асимилиране на материала от учениците.  

" Това партньорство е триумф най-много за учениците, защото те имат опцията да се учат от теоретичното знание на учителите по Информатика, комбинирано с на практика образци от професионалния опит на висококвалифицирани специалисти, които познават потребностите и условията на промишлеността. Партньорството ни с ПГЕЕ и с учениците от компетентност " Приложно програмиране “ е триумф и за промишлеността, защото става все по-наложително тези деца да са готови още след гимназията да влязат в корпоративния свят на ИТ бранша. Само бизнесът може да помогне за това и се надяваме, че и други компании ще подкрепят учителите за образованието на учениците по програмата “, акцентира Никола Вълчанов. 

" Изказвам  благодарности от свое име и от името на институцията, която съставлявам, на компанията " Програмиста “ и на Никола Вълчанов, който инициира това партньорство. Вече втора година с помощта на клуба по програмиране нашите възпитаници имат опция да видят действителната работна среда. Това ще ги направи сполучливи и конкурентоспособни бъдещи програмисти “, споделя Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР