През годините броят на пазарите, предлагани на сайтовете за онлайн

...
През годините броят на пазарите, предлагани на сайтовете за онлайн
Коментари Харесай

Какви са различните пазари за залагания

През годините броят на пазарите, предлагани на уеб страниците за онлайн спортни залози, се усилва непрекъснато, като букмейкърите се надпреварват да прибавят от ден на ден и разнородни варианти за залагания. Голямото многообразие може да обърка, а даже и да уплаши начинаещите играчи, които занапред навлизат в света на спортните залози. Важно за всеки залагащ е да познава другите пазари, като това е и задачата на тази публикация, която ще Ви помогне да изберете подобаващи за Вас, на които да залагате.

Но какво в действителност е пазар за
залагания? Всяко спортно събитие е разграничено на разнообразни пазари за залози, като всеки от тях се концентрира върху съответен детайл от събитието. Това може да бъде да вземем за пример победител или брой точки, а според от това кой е букмейкърът и какъв брой е значимо спортното събитие, броят на предлаганите пазари за залози може да трансферира и 100. За всеки от наличните резултати се предлага коефициент, който играчът може да избере да одобри, поставяйки залог.

Пазарите за
залагания са в основата на всеки букмейкър и е извънредно значимо за всеки състезател да ги схваща и да има достъп до предлаганото многообразие от варианти. Причината за това е елементарна – разнообразните пазари разрешават на играча да се насочи към аспекти от даден спорт, в които се усеща най- убеден в прогнозите си. Например един почитател на футбола може да не е доста сигурен кой ще завоюва срещата, само че да има добра визия за това какъв брой гола ще бъдат маркирани по време на срещата.

Различните играчи имат свои желания във връзка с пазарите за
залагания. Нека разгледаме някои от най- известните и играни пазари, които можете да срещнете.

- Победител в мача. Това е най- публикуваният пазар за
залози в доста разнообразни спортове, прочут още като 1Х2, като тук залагате на това кой ще завоюва мача. Цифрата 1 съставлява домакините, 2 е за гостите, а Х значи тъждество.

- Азиатски хендикап. Пазарите за
залози с азиатски хедикап наподобяват на тези с европейски хендикап, само че с една основна разлика – тук няма равенства. Азиатският хендикап също дава преимущество на един от двата тима, само че това не се случва с цели цифри, а включва и десетични знаци. Така залогът Ви на любимец, който стартира с 2 гола недостиг би бил тим А -2.5. Цели цифри съществуват и на пазара на азиатски хендикап, само че залгайаки по този метод, залогът Ви ще бъде възобновен при вероятно тъждество и няма да се смята за загуба.

- Европейски хендикап. Европейският хендикап е алтернатива, която
букмейкърите оферират най- към този момент при срещи с ясно изразен любимец. Букмейкърът Ви дава да изберете сред един от трите изхода на срещата, като допуска, че мачът стартира при неравномерен резултат и голово преимущество. Този залог е съвършен в случай че търсите да заложите на любимеца, само че коефициентът е прекомерно невисок, с цел да оправдае риска или пък търсите да придадете повече сигурност на залога си за новобранеца. Например в случай че желаете да заложите за победа на тим А, само че коефициентът е прекомерно невисок, от вариантите за хендикап може да изберете голова преднина за новобранеца, при която да започва мача. Така в случай че заложите на тим А -2, той би трябвало да завоюва с срещата с повече от два гола разлика, тъй като в противоположен случай губите залога си. Всяка допустима алтернатива идва с друг коефициент, само че и рискът се трансформира.

- Над/Под. Пазарът Над/Под Ви дава опция да прогнозирате дали общият брой голове в играта ще бъде над или под несъмнено число. Ако изберете Над 2.5 да вземем за пример, срещата би трябвало да завърши с повече 3 маркирани гола, с цел да спечелите залога си, като няма значение кой ще е спечелилият в мача.

- Голмайстор когато и да е. Ако желаете да се възползвате от положителната форма на даден състезател или наклонността му да отбелязва голове против съответен тим, този пазар може да Ви е забавен. Тук избирате състезател, на който да заложите, че ще вкара гол по време на мача, като естествено коефициентите за огромните имена и любимци са ниски.

- Двата тима да отбележат. Двата тима да облежат е пазар, при който възможнтие отговори са два -  `Да` и `Не`. С `Да` залагате на това и двата тима да се разпишат по време на мача, до момента в който с `Не` разчитате на нулево тъждество или единствено единия тим да означи гол.

- Победител в мача и двата тима да отбележат. Това е композиция от двата гореспоменати пазара. Можете да изберете всеки от вероятните три развоя на срещата (1Х2), само че с добавена уговорка дали и двата тима ще се разпишат. Този
залог е малко по- сложен от общоприетия залог за победител, само че за сметка на това коефициентите са доста по- високи.

- Равенство няма
залог. Този пазар е желан от играчите, които търсят да понижат риска от загуба. Тук залагате на победител в срещата, като опцията за тъждество е отстранена. Съвсем естествено, поради занижения риск, коефициентите на този пазар са доста по- ниски от тези за `Победител в мача`. Ако букмейкърът Ви инцидентно не предлага опцията за мечтаната от Вас среща, можете да извършите залога си от вариантите за азиатски хендикап.

- Брой корнери. Ако Ви притегля концепцията да залагате за корнери,
букмейкърите оферират огромно многообразие от благоприятни условия. Освен да познаете точния брой корнери в срещата, можете да опитате да познаете и времето, в което ще бъде свирен първия корнер, кой тим ще получи повече корнери, броят им през първото или второто полувреме или, сходно на головете, корнери над/под. Пазарите за залози за корнери могат да включват и азиатски хендикапи.        

Това са единствено част от съществуващите пазари, а има още стотици варианти, които
букмейкърите оферират. За начинаещите, цялото това обилие може да бъде даже объркващо и стресиращо. Препоръчително е в случай че не чувствате сигурни във вашите познания, да се възползвате от уеб сайтове с онлайн спортни препоръки. Там може да научите както главните правила и терминология на спортните залози, по този начин и потребни тактики. Например извънредно потребното управление за азиатски хендикап, двоен късмет, корнери, залагане онлайн и други.

В богатото меню, предлагано на уеб страниците за онлайн спортни
залози ще намерите варианти, които прилягат на стила Ви на игра. Много от предлаганите пазари не са свързани с крайния излаз на срещата и разкриват благоприятни условия за облага от характерни ползи и знания, с които разполагате. Също по този начин слагането на единични залози и такива преди началото на мача не са единственият метод за залагане.

Изключително прелъстителен метод за правене  на
залози е комбинирането на няколко разнообразни залога в един фиш. Този вид залагане е прочут с доста имена, като в България е най- прочут като права колонка, а в уеб страниците за онлайн спортни залози можем да го срещнем като батерия, комбо или мулти. Правата колонка е композиция от разнообразни спортни събития, при която облаги се изплащат единствено и само в случай че всички селекции са печеливши. Можете да комбинирате две или повече селекции от разнообразни срещи, даже от разнообразни спортове, като коефициентите на селекциите се умножават между тях. Крайният резултат е един  доста опасен залог с висок коефициент. Този вид залози мъчно биха Ви донесли облага в дълготраен проект, само че могат да бъдат един доста занимателен метод за игра с дребни суми.

Някои от пазарите са налични единствено и само преди началото на срещата, само че правенето на
залози по време на игра е източник на нови страсти и  прекарвания. Следейки развиването на събитията в действително време, можете да реагирате и да вършиме залози за събития, които мислите, че ще се случат. Коефициентите се променят съгласно протичащото се на терена и този вид залагане може да бъде извънредно рентабилен за опитния състезател. Опциите тук са доста, като с изключение на за победител, можете да залагате и на идващ корнер, идващ гол, идващ картон, както и доста други.

Използването на пазарите за
залагания е елементарно.

- Намерете срещата, на която желаете да заложите и прегледайте предлаганите за него пазари.

- Изберете този пазар, за който сте уверени, че можете да прогнозирате с акуратност.

- Разгледайте коефициентите, предлагани за този пазар.

- Изберете опцията, която смятате за евентуално, и за която коефициентите са удовлетворителни.

- Маркираната алтернатива ще се отрази във фиша Ви.

- Въведете залога си и заложете.

Благодарение на интернет, слагането на спортни
залози е по- елементарно от всеки път, а опциите са безкрайни. Има стотици пазари за залагания, които са разполагаем, а функционалността `Направи залог`, която разрешава на играча да сътвори личен залог, е налична на от ден на ден уеб сайтове. Би било нереалистично да очаквате да запомните и следите всички вероятни пазари, само че може да се фокусирате върху тези, които са Ви най- забавни, и които можете да прогнозирате с най- огромна акуратност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР