През годината светът се промени драматично, на изпитание бе поставена

...
През годината светът се промени драматично, на изпитание бе поставена
Коментари Харесай

Нейнски: Болезнено е, че има депутати, които не знаят в кой парламент са избрани – българския или руския

През годината светът се промени трагично, на тестване бе сложена международната финансова система – невиждани бяха освен глобите към Русия, само че и скоростта, с която те бяха взети. Това съобщи пред NOVA News Надежда Нейнски – някогашен външен министър, някогашен евродепутат и някогашен дипломат на България в Турция.  

„ 30 страни, измежду които и Австралия, Сингапур, Южна Корея – международната демократична общественост реагира единно против нашествието. Тези финансови наказания са огромна част от натиска над Русия. ” – разяснява тя.

„ 2022 година бе предизвикателство към демокрацията в света. Дълго време демокрацията бе одобрявана за даденост, не бяхме привикнали да има съществени проблеми в страните. Инвазията на Русия в Украйна сложи на тестване всичко. ” – означи някогашният ни външен министър.

Нейнски чака през 2023 година да има сериозна икономическа застоялост в Русия.

„ Русия се държи по невиждан метод към България ”, уточни тя във връзка държанието на съветския дипломат в София.

„ За мен е мъчително, че толкоз години след началото на демокрацията продължава да има хора, които не знаят в кой парламент са определени – българския или съветския ”, сподели Нейнски.

За нахлуването на Русия в Украйна, тя съобщи: „ Това не е спор, това е война, стартирана от една страна. България няма по какъв начин да бъде по средата на този спор – тя може да бъде или на страната на агресора, или на страната на нападнатата страна. Малко преди Русия да нападне Украйна, Русия изпрати 2 писма – до НАТО и до Съединени американски щати. В писмото до Съединени американски щати Путин приказва за това, че би трябвало да има нов международен ред, Русия да си върне въздействието в Централна и Източна Европа. България не прави услуга за Украйна, България прави услуга на себе си (предоставяйки военна помощ - б.р.) ”.

Позицията на България бе половинчата – надали не сме принудени да действаме под натиска на нашите съдружници, изясни тя.

Надежда Нейнски посочи значимостта на евроатлантическото единение в интернационалната политика: „ Вижте измененията в Германия, вижте Финландия и Швеция, които години отказваха да влязат в НАТО. Надявам се, че в България има сериозна маса, която да отстоява евроатлантическо болшинство. ”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР