През февруари Софийската градска прокуратура прекрати разследването срещу Узунов и

...
През февруари Софийската градска прокуратура прекрати разследването срещу Узунов и
Коментари Харесай

Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата за бавно правосъдие

През февруари Софийската градска прокуратура приключи следствието против Узунов и Бобоков. Те бяха упрекнати за присъединяване в незаконен сговор и закононарушения по работа. Делото беше формирано на 18 юни 2020 година

Същевременно двамата заведоха дело против прокуратурата за забавеното произвеждане, по което им бяха предявени обвинявания. Те показаха, че продължение на 8 месеца следствието бе оставено без по него да има придвижване. Законът постановява, че следствието би трябвало да продължи най-вече два месеца, в случай че не става дума за безизходен случай, при който се позволява продължение на процесуалните периоди. Това обаче не е от комплицираните каузи.

Софийски градски съд постанови в тяхна изгода, а апелативният съд усили размера на компенсациите на 10 000 лева

Въззивният съд в детайли е разискал дейностите на проверяващия орган и е достигнал до извода, че тези дейности не са били задоволително експедитивни, налице е забележителен интервал на безучастие, което е прекъснато едвам след приемане на исковата молба по актуалното дело и затова правото на ищците на разглеждане на производството в рационален период е накърнено, се показва в определението на Върховен касационен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР