През февруари adidas пуснаха реклама с изображение, на което се

...
През февруари adidas пуснаха реклама с изображение, на което се
Коментари Харесай

Пуританско лицемерие: Във Великобритания забраниаха реклама на Adidas с голи женски гърди

През февруари adidas пуснаха реклама с изображение, на което се виждат голи женски гърди с разнообразни форми и размери. То се появи на плакати  профила на компанията. Но съгласно регулаторните органи във Англия, където и да е показвана, рекламата просто не е подобаваща.

От adidas настояват, че с нея са желали да покажат какъв брой разнородни са женските гърди и какъв брой значим е в действителност точният размер на спортния сутиен.

В рекламния си пост от февруари в Twitter те пишат: " Вярваме, че женските гърди във всички форми и размери заслужават опора и комфорт. Затова и разнообразието ни на спортни сутиени е от 43 дизайна - с цел да може за всички да има подобаващ. "

И към това изложение adidas прикачат изображението, на което се виждат 25 фотоси на голи гърди.

Във Англия обаче очевидно концепцията в рекламата въобще не се е харесала измежду болшинството. Постъпили са значително недоволства, че проявлението на голотата сексуализира дамите и ги принизява до това да бъдат представяни с частите на тялото си.

Освен това има и терзания, че рекламата се появява тук-там, на които може да бъде забелязана и от деца.

Била е докладвана от консуматори в Twitter, само че съгласно компанията нарушаване от страна на adidas няма.

Заключението пък на регулаторните органи във Англия е, че методът, по който са показани дамите в рекламата не ги принизява или сексуализира. Въпреки това обаче я не разрешиха.

А посочената причина е, че изображението с голите женски гърди не е уместно да се появява, изключително в обществени мрежи, каквато е Twitter, тъй като може да бъде забелязано от деца, написа BBC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР