През февруари 2023 г. ще стартира втория етап на плащания

...
През февруари 2023 г. ще стартира втория етап на плащания
Коментари Харесай

Започва второто плащане към ощетените от ликвидацията на ЗК “Олимпик българи

През февруари 2023 година ще започва втория стадий на заплащания на компенсации по застрахователни контракти, подписани посредством българския клон на ЗК " Олимпик " (в ликвидация), оповестиха от Гаранционния фонд. В тези заплащания са включени дължимите компенсации за имуществени и неимуществени вреди, на база възложен от ликвидаторите на ЗК " Олимпик " лист на искания.

Дължимите суми ще бъдат преведени от Гаранционния фонд по банков път на засегнатите лица, по посочените от тях банкови сметки в производството по разпродажба на ЗК " Олимпик ". 

С заплащането и по втория лист на ликвидаторите се удовлетворяват общо 335 броя искания към българския клон на ЗК " Олимпик ". Общата стойност на заплащанията по тях досега възлиза на 7.561 млн. лева, като понастоящем кипърският Гаранционен фонд е почнал отчасти да възвръща осъществените заплащания от българския Гаранционен фонд по първия лист, възложен от ликвидаторите на ЗК " Олимпик ".
 Кипърския гаранционен фонд ще заплаща на ощетените от застрахователя
Кипърския гаранционен фонд ще заплаща на ощетените от застрахователя " Олимпик " българи

Но пострадалите ще би трябвало да изчакат още

Първият стадий в процеса по заплащания по застрахователни контракти, подписани посредством българския клон на застрахователна компания " Олимпик " в разпродажба, Гаранционният фонд започва на 20 юни 2022 година погашение на главниците по безспорните компенсации, избрани и доказани по правосъден ред.

Припомняме, че в полунощ на 18 август 2018 година тъкмо 197 551 автомобила в България останаха прибързано без наложителната застраховка " Гражданска отговорност ". Това се случи, откакто кипърското сдружение " Олимпик ", което не е записано у нас, а оперира единствено посредством клон, банкрутира.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР