През есента семейството на Антоанета, включително и децата ѝ, се

...
През есента семейството на Антоанета, включително и децата ѝ, се
Коментари Харесай

Грип и семеен бюджет: Колко струват лекарствата за едно болно дете?

През есента фамилията на Антоанета, в това число и децата ѝ, се разболяват . Майката споделя, че в такива случаи сметката в аптеката не е по никакъв начин дребна.

„ Един човек от фамилията като се болести, по-късно в множеството случаи всички се заразяват. Така всички би трябвало да пият медикаменти. По-големи са и разноските за прегледи “, изяснява Антоанета Малхосян.

Най-висок е рискът от сърдечни провали в границите на първата седмица след заразяването с вируса

Тя и околните ѝ са имунизирани против грип, по тази причина се надява, че грипът ще ги подмине. А през кабинета на доктор Даскалова на ден минават по 60-70 заболели. Голяма част от тях са с грип.

„ Грипният вирус е тежък вирус и води постоянно до затруднения , които постановат в допълнение лекуване “, изяснява доктор Даскалова. Според нея грипът се лекува с противовирусни лекарства.

Нито една област с грипна зараза не пусна децата във почивка

„ Трябва да е одобряват лекарства за намаление на температурата, капки за нос, както и таблетки за усмиряване на гърлото. Част от пациентите се оплакват и от кашлицата, която е доста тежка. И в случай че би трябвало да създадем една обикновена сметка, бих споделила, че профилактиката е доста по-рентабилна от финансова позиция. Защото една противогрипна ваксина коства до 30 лв. “, разяснява доктор Даскалова.

bTV ревизира какъв брой би ни коствало разболяването, в случай че разполагаме с рецепта за противовирусно лекарство, сироп и капки за нос. Сметката за четири медикаменти от детската рецепта са на стойност над 60 лв.. Толкова е и за възрастен, само че за три медикамента.

Заболеваемостта е най-висока във възрастовата група от 0 до 4 години, като следват децата сред 5 и 15 години

В този сезон най-често в аптеките влизат пациенти с инфекции. „ Ако лекуването е противогрипно, те заплащат 50-60 лв. – това е някаква междинна цена. Ако се включи антибиотик, може да с стигне до 80-100 лв.. Сумата набъбва, в случай че към наложителните лекарства се прибавят и някакви хранителни добавки “, изяснява фармацевтът Стефан Минков.

Липса на противовирусни медикаменти няма, споделят още фармацевтите. Поясняват обаче, че има дефицит на някои антибиотици, само че не сериозен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР