През есента на 2020 г. ще бъде последната смяна на

...
През есента на 2020 г. ще бъде последната смяна на
Коментари Харесай

Ето кога за последно ще сменим стрелките на часовника

През есента на 2020 година ще бъде последната промяна на часовото време. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев във връзка промяната на часовото време от зимно към лятно, предава " Фокус ".

Той напомни, че в началото комисията е предложила последната пренасяне на стрелките да е бъде през 2019 година „ Но при дебатите в Екологичен потенциал и Съвета се видя, че държавите-членки не са подготвени толкоз бързо да спрат промяната на часовото време. Затова предлагането беше есента на 2020 година, да бъде последната промяна на часовото време. Така, че до 2021 година към този момент да не сменяме стрелките два пъти в годината, а всяка страна да остане на часовото време, което избере “, изясни евродепутатът.



Според него синхронизирането на времето в цяла Европа ще бъде един доста сложен развой. „ Именно по тази причина методът не беше правилник, който да влезе наложително във всяка една държава-членка, а да бъде инструкция, тъй като примерно Скандинавските страни, по-северните като Германия, за тях желанията са да бъде общоприетото време “, посочи той. „ Докато изследванията, които са направени в южните страни, в това число и в България, желанията са да останем в лятно часово време и това е обяснимо. Ние сме туристическа страна, колкото по-дълъг е денят, толкоз по-добре за бизнеса и за туристите “, добави Емил Радев.

По думите му най-засегнатите браншове от промяната на часовото време са превоза и тези, свързани с продуктивността. „ При промяната на часовото време, служащите и чиновниците директно след смяната се усещат нетрудоспособни. Производителността на труда е нарушена. Има проблеми като бодърствуване и всичко това вреди на здравето “, добави още той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР