През есента на 2010-а година Барселона разкости Реал Мадрид с

...
През есента на 2010-а година Барселона разкости Реал Мадрид с
Коментари Харесай

0:5 срещу Барса? Моу знае как вдигне Реал на крака

През есента на 2010-а година Барселона разкости Реал Мадрид с 5:0 в среща от Примера дивисион и на никого в отбора на гостите не е било елементарно. Начело на тима тогава беше Жозе Моуриньо, а на вратата беше Йежи Дудек. Полякът описа за това по какъв начин след мача наставникът е показал качествата си на мотиватор и психолог и е оказал помощ за излизането от рецесията.

“В съблекалнята беше цялостен безпорядък - върна се Дудек обратно в изявление за AS. - Някои от нас плачеха, други се караха между тях, а трети бяха свели погледи надолу. Тогава влезе Моуриньо. Той знаеше какъв брой са зле нещата, само че ни погледна и съобщи: “Знам, че ви боли. Може би за множеството от вас това е най-тежката загуба в кариерата. В същото време в Барса се радват все едно завоюваха купата. Това обаче беше единствено една победа на тяхната сметка. Има още доста до края. Утре ви пущам в отмора, само че не си стойте у дома. Излезе на открито със фамилиите си, вижте се с другари, разходете се из града. Нека хората да видят, че можете да преодолеете това. Хората несъмнено ще приказват за смисъла на това проваляне, само че вие не се крийте. Трябва да демонстрирате, че имате топки. След тази загуба би трябвало да продължим да се борим за купата.”

“И в действителност: доста по-бързо от предстоящото се надигнахме след този диалог - продължи Дудек. - Тогава за първи път в кариерата си осъзнах какъв брой значима е логиката на психиката в спорта и какъв отличен психолог е Жозе Моуриньо.”

Pep wins - 9
Jose wins- 4

Pep goals - 30
Jose goals - 19

Biggest win - Barcelona 5-0 Real Madrid (2010)

A one sided rivalry? pic.twitter.com/uUmJ799ojb
— TeamFA (@TeamFA) April 7, 2018
Все отново през въпросния сезон Реал загуби борбата с каталунците за първото място, само че през идващия шампионат стигна до трофея със 100 точки на сметката си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР