През есента и зимата здравната система ще е изправена пред

...
През есента и зимата здравната система ще е изправена пред
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: 70-80% от хората трябва да се срещнат с коронавируса

 През есента и зимата здравната система ще е изправена пред огромно предизвикателство и в действителност може да се стигне до липса тук-там в лечебните заведения. Това съобщи пред Нова телевизия учен Богдан Петрунов. По думите му повода за това ще е наслагването на сезонния грип върху ковид.

През лятото не считам, че вирусът ще изчезне, само че може да намалее. Наесен обаче ще има отново увеличение и тогава може да е сериозен напора от инфектирани, изясни акад. Петрунов. По думите му в България коронавирусът от дълго време е излязъл от огнищата и се популяризира свободно.

" Клъстерното разпространенение дава опция да бъдат лимитирани и следени инфектираните, до момента в който дифузното не предстои на надзор “, посочи разликата акад. Петрунов.

Според него главното решение на казуса е основаването на групов имунитет, като математическите калкулации демонстрират, че към 70-80% от хората ще се срещнат с ковид, а 15% ще боледуват.

" Изграждането на антитела обаче за жалост се оказа муден и не толкоз първокласен развой. До момента всички проучвания демонстрират, че не повече от 1-2% от българите са се срещали с вируса и имат съществуване на антитела “, съобщи акад. Петрунов.

Той цитира изследване, извършено в Женева измежду 2200 души от хиляда фамилии. " Резултатите от него демонстрират, че антителата се образуват при не повече от 8-10% от хората “, изясни специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР