През есента хората могат да открият един идеален зеленчук за

...
През есента хората могат да открият един идеален зеленчук за
Коментари Харесай

Печената тиква топи килограми

През есента хората могат да открият един съвършен зарзават за намаляване, сподели Михаил Гинзбург, лекар по медицина, шеф на Самарския проучвателен институт по диетология пред радио „ Спутник”.
В средата на септември тиквите стартират да узряват и да се появяват по пазарите. Те могат да се трансфорат в идеалния артикул за намаляване през есента и началото на зимата, съобщи Гинзбург. Според него тиквата е оня необичаен случай, когато имаме по едно и също време вкусна и здравословна диетична храна.
"Всички в този момент търсим храна, която да бъде вкусна, засищаща и в това време нискокалорична. Няма толкоз доста такива артикули. Обикновено всичко вкусно има и високо наличие на калории, захар, масленост, а тиквата /особено печената/, е прелестно изключение. Тя има малко калории, само че основава чувство за задоволеност с помощта на влакнестата конструкция.
И, несъмнено, тиквата е апетитен артикул. С други думи, в случай че включим повече тиква в диетата си, калорийното наличие на храната ни ще намалее. Това е значимо за здравословното намаляване. За актуалния човек тиквата е добра храна ", съобщи диетологът.
От друга страна, тиквата не може да се смята за панацея при оправянето с наднормено тегло и Гинзбург не поучава да практикуваме монодиета с нея. Диетологът твърди, че потреблението единствено на този артикул ще помогне за понижаване на тежестта на човек, само че няма да е доста приятна и резултатът няма да бъде дълготраен.
"Не съм последовател на такава диета. Тя се понася доста зле, защото може да провокира хранителен недостиг - тиквата естествено няма скотски протеини”, изясни диетологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР