През есенния и зимен период сме по-податливи на вирусни заболявания.

...
През есенния и зимен период сме по-податливи на вирусни заболявания.
Коментари Харесай

Как могат да ни бъдат полезни етеричните масла при настинка или грип?

През есенния и зимен интервал сме по-податливи на вирусни болести. Много е значимо да навременното консултиране с здравно лице, с цел да можем да направляваме положението си през цялото време. В допълнение към предписаното от лекаря можем да прибавим и някои етерични масла за по-бързо възобновяване и понижаване на болесттите. В тази публикация ще ви разкажем за тях:

Масаж на гърло и гърди
Етерични масла, с които да облекчите признаците на сезонна алергия по натурален метод
Всеки път, когато сезонът се промени, кожните алергии са доста постоянно срещан проблем. Кожата става сърбяща, зачервена и суха. Появяват с...

Това е превъзходен ароматерапевтичен метод да облекчите на болката и тежестта в тези области. При директното използване на етерични масла върху кожата, без значение от тяхната приложимост, те би трябвало да бъдат разреждани с друго главно масло. Но можете също да тествате, като сложите капка масло от вътрешната част на китката си. Ако не почувствате раздразнение в дълготрайност от няколко минути, можете да го смесите с някое главно масло.

Може да добавите две или три капки масло от кедрово дърво и сусамово масло към няколко капки кокосово. Използват се постоянно комбинирани между тях като лекарство за лекуване на кашлица и възпалено гърло. Други масла, като кипарисовото и ментовото, в допълнение оказват помощ за отваряне на дихателните пътища. Комбинирайте етеричните масла с масажни придвижвания на гърдите и от долната част на ушите до шията, изключително в предната част, с цел да облекчите възпаленото гърло.

Ментово масло за масажиране на синусите

Запушени синуси, чувство за тежест, болката и главоболието са най-честите и неприятни болести по време на простуда и грип. Твърди се, че евкалиптовото масло, маслото от мента, маслото от лавандула и други са най-хубавите разновидности за облекчение на запушен нос и синузит. Необходими са няколко капки от тях, като можете също да ги комбинирате и добавите към базовото масло - като кокосово или какаово. Масажирайте синусите и челото с нежни придвижвания. Техният мирис също може да се бори със напрежението. Ако ги вдишвате под формата на инхалация, можете да добавите тези масла към водата.
Кортикостероиди или естествени масла срещу хрема?
Как вярно да лекуваме хремата, поучава претендентът на медицинските науки Владимир Зайцев. Той споделя пред радио Sputnik, написа БГНЕС...

Вдишване посредством инхалации

Дишайте и издишайте надълбоко. Вероятно ви е направило усещане, че когато сте настинали и вземете гореща вана, носът ви ще бъде отприщен. Е, вдишването също е добър метод за поемане на пара с ароматни масла за бързо възобновяване.

При настинки, болки в гърлото и главоболие от синузит:

Добавете най-много 10-12 капки лимоново масло, лавандулово или от лайм в купа или тиган и разбъркайте с авансово преварена вода. Можете да употребявате едно масло или композиция от няколко. Покрийте главата си с забрадка и вдишайте парата за няколко минути. Ако имате кашлица, прибавете същото количество капки майораново, лавандулово, кедрово и ментово масло към вдишаната вода.
Как да избера и употребявам етерични масла?
Изборът на етерично масло зависи от задачата – дали желаете да помогне за повишение на настроението ви или имате потребност от него като...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР