През един топъл майски ден през 1963 г. 14-годишният Себастиан

...
През един топъл майски ден през 1963 г. 14-годишният Себастиан
Коментари Харесай

Преродена богиня на смъртта Коатликуе: Историята на Магдалена Солис

През един топъл майски ден през 1963 година 14-годишният Себастиан Гереро се разхожда в покрайнините на дребното селце Йербабуена в Южен Тамалупас, Мексико. Там, в подножието на източните планини Сиера Мадре има доста пещери, за които се носят митове за изгубено злато и скрити съкровища в тях.

Мигащи светлини и странни звуци притеглят момчето към една от пещерите. Любопитството му надвива и Себастиан взема решение да надникне през един от процепите. Пред шокирания му взор се разкрива панорама на голям брой голи хора, които танцували към параден потир, отпивайки тъмночервената течност, която съдържа.

Magdalena Solís worked as a prostitute in Mexico before convincing people she was an Aztec goddess.

Find out how a simple confidence trick turned into a cult taking part in orgies with hallucinogens and ritual blood drinking.
— Grim Happenings (@grimhappenings)
В далечния завършек на пещерата момчето вижда от кое място идва тъмната течност. Там бил издигнат олтар, върху който имало елементи от човек, раздробен на части, а последните капки от кръвта му били събрани в чаши. Над всички стояла жена, която държала кървящото сърце, принадлежащо евентуално на индивида, който лежал на олтара.

Ужасено момчето побягва. Тича повече от 25 километра до най-близкия полицейски сектор в град Вила Гран. Пред униформените той споделя ужасяващите неща, които е видял, за група вампири, обхванати от възторг, пиещи човешка кръв. Разказът му е толкоз недействителен, че е чиновниците в полицейския сектор му се присмиват, вземат решение, че Себастиан е психологично болен или дрогиран и го оставят да пренощува в ареста.

На идната заран следователят Луис Мартинес взема решение да откара момчето вкъщи. По пътя се съгласява да ревизира мястото, където момчето е виждало вампирите.

Двамата в никакъв случай повече не са видени живи.

Шокиращата история се разиграва при започване на 60-те години в малко селце на име Йербабуена - изолирана общественост, в която живеели към 20 фермерски фамилии. В нея нямало нито учебни заведения, нито полиция, нито даже черква. Бедните и необразовани поданици изкарвали хляба си със земеделие. Продавали царевица и фасул в околните градове, написа medium.com.

През 1962 година в Йербабуена идват братята Сантос и Кайетано Ернандес. Двамата мошеници бързо разбрали по какъв начин да се възползват от необразованите и неуки хора с цел да натрупат бързо и елементарно благосъстояние. Те съумели да убедят локалните, че са пророци на античните богове на инките. С дребни трикове предиздвикали селяните да повярват, че имат свръхестествени сили. Братята придумали локалните, че в случай че им се подчинят, ще ги отведат до несметни благосъстояния, за които се приказва, че са скрити в околните до селцето пещери.

Въпреки че изказванията им не били напълно исторически правилни, защото инките били поданици на Перу, а не на Мексико, двамата братя съумели да убедят невежите селяни в своята божественост.

За бъдат още по-убедителни, братята измислили странни ритуали с пушек и тамян, кондензиран с канабис и скотски жертвоприношения, които изпълнявали в една от пещерите край селцето.

Тъй като бедните селяни нямали пари, които да им дадат, братята решили да им наложат други налози. Те наредили на жителите на Йербабуана да им служат, ставайки техни плебеи. Така дребните мошеници живеели като крале.

С времето култът почнал да губи поклонници. Селяните почнали да стават скептични, защото братята не изпълнявали нито едно от своите обещания, също така нямало и диря от несметните благосъстояния.

За да върнат вярата на селяните, братята Ернандес отпътували за Монтерей в търсене на леки дами, които да вземат участие в техния подправен фетиш.

В Монтерей Ернандес откриват Магдалена Солис, която по това време се прехранвала като продажница и медиум, а личният ѝ брат Елеазар бил неин сводник. Лесно я убедили да се включи в сектата на Йербабуена. На поклонниците тя била показана като преобразяване на ацтекската богиня на гибелта Коатликуе, облечена в змийска одежда.

Erase una vez en el legendario México: La historia de Magdalena Solis.

Artículo sobre la asesina en serie mexicana conocida como La Sacerdotisa de la Sangre.

Pasen a leer
— Mexican French (@ElFerTrujillo)
Не след дълго обаче Магдалена Солис сама си повярвала, че е преродена богиня и поела еднолично командването на целия фетиш.

Именно под нейното управление стартират убийствата в сектата. Първите две жертви са двама от поклонниците, на които оргиите, половото принуждение и дрогата им омръзва и декларират предпочитание да изоставен.

Еретиците са пожертвани. Линчувани са до гибел от останалите участници в култа.

След първите две убийства насилието в сектата на Солис от ден на ден ескалира до грубост. Магдалена бързо се отегчава от елементарните оргии и взема решение, че е по-забавно, когато има жертвоприношение. Тя измисля „ кръвния ритуал”.

Жертвата нормално бил член на сектата, който се канел да я напусне. Той бил брутално горен, рязан и осакатяван от всички членове на култа, преди да бъде оставен да кърви до гибел. Течността е събирана в специфична ритуална чаша. След като и последната капка кръв изтичала от тялото на жертвата, тя е смесвана с пилешка кръв и опиати. Първа от „ магическата течност” опитвала Солис, по-късно от нея отпивали и останалите членове на сектата. Всички вярвали, че напитката ще им даде свръхестествени качества. В края на ритуала сърцето на жертвата е изтръгвано и изяждано сурово.

Conozcan la historia de Magdalena Solís, una de las asesinas más sanguinarias y menos famosas de México.
— Código Espagueti (@SomosEspagueti)
Магдалена Солис съумява да убеди неуките селяни от Йербабуена, че кръвта е единствената храна, която боговете могат да одобряват и че тяхната богиня би трябвало да я пие, с цел да резервира безконечната си младост и да живее постоянно.

Сектата в последна сметка е разкрита, откакто сътрудниците на изчезналия служител на реда Луис Мартинес вземат решение да проверяват случая.

На 31 май 1963 година полицията и армията претърсват Йербабуена. В локална плантация са задържани Магдалена и Елеазар. Сантос Ернандес умира при опозиция при арест, а брат му Кайетано е погубен малко по-рано от член на сектата.

Голяма част от членовете на сектата също са убити след престрелка с полицията, откакто се барикадират в пещерата, в която правят ритуалите си.

След почналото следствие са открити разчленените трупове на Себасиан Гереро и Луис Мартинес. Останките им били покрай фермата, в която били задържани Магдалена Солис и брат ѝ. При претършуване на покрайнините са открити останки от тела на още шестима души. Магдалена и Елеазар Солис са наказани за едвам две убийства на по 50 години затвор. Заради смекчаващи виновността условия неначетеност и беднотия, оживелите членове на групата получават наказване от по 30 години зад решетките.

Не е известна ориста на Магдалена Солис. Ако е излежала присъдата си, тя би трябвало да е на независимост от 2013 година, само че някои източници оповестяват, че „ богинята” евентуално е умряла в пандиза.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР