През динамичната 2021 г. българските потребители са увеличили двойно потреблението

...
През динамичната 2021 г. българските потребители са увеличили двойно потреблението
Коментари Харесай

Над 4 милиона часа аудиокниги са изслушали българските потребители на Storytel през 2021 |

През динамичната 2021 година българските консуматори са нараснали двойно потреблението на аудиокниги, което доближава до впечатляващите над 4 милиона изслушани часа за една година в платформата на, съпоставено с съвсем 2 милиона за 2020 година Налагайки трендове в основаването и разпространяването на аудиосъдържание, Storytel работи непрекъснато по разширението на каталога от заглавия и подобряването на потребителското прекарване в приложението, с цел да бъдат положителните истории все по-достъпни, на всички места и когато и да е.

, прочетен от актрисата Силвия Петкова, е най-любимото заглавие в България за 2021 година След него в класацията за най-слушани аудиокниги през годината се подреждат: “Шантарам ”, “Шогун ”, българската класика “Тютюн ”, “Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще ”, “На изток от парадайса ”, “Sapiens. Кратка история на човечеството ”, “Човек на име Уве ”, “Монахът, който продаде своето Ферари ”. След премиерата през октомври, “Тънкото изкуство да не ти пука ”, прочетена особено за Storytel от Николаос Цитиридис, също се подреди измежду десетте най-предпочитаните заглавия за миналата година.

“От Омир насам историите се описват на глас. Различно е усещането на една история, която доближава първо до ухото. Създава се по-лично чувство, когато слушаш гласа на четеца. Затова отговорността на артиста, който озвучава, е огромна, ” показа писателят Георги Господинов на формалното показване на резултатите на Storytel за миналата 2021 година



Тази година романите са най-предпочитаната категория от слушателите. Огромен интерес се следи и към детските аудиокниги, заради удобството за родителите да пускат чудати истории на децата си и елементарно да управляват наличието посредством “детския режим ” в приложението. Tретата най-слушана категория е литературата за самоусъвършенстване, следвана от класиката и престъпните истории.

2021 година донесе хиляди нови заглавия в другите категории на платформата и приобщи още нови гласове към фамилията на Storytel. Деян Донков, Владо Пенев, Орлин Павлов, Мая Бежанска, Ники Кънчев, Силвия Лулчева, Ники Илиев са единствено част от известните персони, застанали зад микрофона на Storytel. За някои от тях това бе и първи допир до света на аудиото. Класацията на най-слушани гласове за 2021 оглавява Силвия Петкова, следвана от Момчил Степанов, Даниел Цочев, Георги Георгиев - Гого, Гергана Стоянова, Даниела Йорданова, Христина Ибришимова, Чавдар Монов, Линда Русева и Симеон Владов.

В световен мащаб потребителите на Storytel към този момент са над 1,700 000 . Изследване, извършено измежду 20 251 консуматори от разнообразни пазари, на които Storytel oперира, извежда забавни данни за потребителските настройки. 80% oт клиентите споделят, че четат/слушат повече книги и по-често, откогато употребяват Storytel. Докато 60% от слушателите споделят, че четат/слушат повече книги от разнообразни жанрове, откогато слушат аудиокниги в.



(Ана Клисарска, Събитие на Storytel)



(Кристина Узунова, Събитие на Storytel)

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с азбучник за слушане и четене от над 700 000 заглавия в международен мащаб. Визията на Storytel е светът да бъде едно по-съпричастно място със страхотни истории, които да се споделят и претърпяват от всеки, на всички места и когато и да е. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската активност на Storytel се реализира посредством издателските къщи StorySide, както и скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 международни пазара, седалището в Стокхолм, Швеция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР