През деня са задържани 35 души, 30 от които са

...
През деня са задържани 35 души, 30 от които са
Коментари Харесай

СДВР: 35 задържани на протеста досега, 30 са от партия Възраждане |

През деня са арестувани 35 души, 30 от които са част от една политическа мощ, на която прокуратурата изиска изтриване (партия " Възраждане " - бел. ред.). Това не са мирни протестиращи, а ултраси, докарани от провинцията, заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев на брифинг във връзка митинга под наслов " Велико национално въстание ", който стартира в 8 ч.

По-голямата част от протестиращите са престъпно проявени, като закононарушенията са от всевъзможен вид, добави той. 

По думите на Хаджиев макар многочислените апели на полицията за кротичък митинг, стачкуващите са търсели пряк конфликт. " Действията ни са напълно законови, даже на моменти са пасивни. Срещу българската полицията не бяха изправени жители, а ултраси, докарани от провинцията ", сподели още той. В резултат на това доста от сътрудниците са потърпевши - над 27 души бяха приети в болница, а на над 100 чиновници е оказана помощ на място - поради това, че против тях е употребен пикантен спрей ", уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той попита " кой кротичък жител отива на митинг с противогаз, маска и пикантен спрей " и добави, че реакцията на Министерство на вътрешните работи е в отговор на инстинкта за самозапазване. По думите на Хаджиев против служителите на реда и жандармеристите са " употребявани железни пръти, дървени колове, хвърляни са павета и камъни. И все пак дейностите на полицията бяха в границите на закона. Дори се опитахме да внесем успокоение. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР