През деня, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната

...
През деня, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната
Коментари Харесай

Идва дъжд

През деня, под въздействие на идващ леден атмосферен фронт, въздушната маса ще е мощно неустойчива.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Още преди обяд над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има и градушки. Преди обяд ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще бъде към момента топло с дневни температури сред 28° и 33°, само че след пладне от северозапад ще стартират да се намаляват. През нощта против неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни.

Над планините още преди обяд ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност. След обяд на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан, по билата - мощен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра към 13°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°-26°. Температурата на морската вода е 13°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР