През деня облачността ще е разкъсана, но до вечерта от

...
През деня облачността ще е разкъсана, но до вечерта от
Коментари Харесай

Топла събота, дъжд през нощта срещу неделя. Студ от понеделник

През деня облачността ще е раздрана, само че до вечерта от юг ще се усили. Ще духа сдържан, в източната част на Дунавската равнина временно мощен вятър от юг-югозапад. Късно вечерта в крайните южни региони ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат и през нощта. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в София – към 3°, а оптималните - сред 10° и 15°, на север от планините - до 18°, в София – към 13°.

 

По Черноморието облачността ще е раздрана, само че до вечерта ще се вплътни. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

В планините облачността ще е раздрана, само че от юг ще се усилва и до вечерта тук-там в Рило-Родопската област ще завали дъжд, над 1800 м. - сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 3°.

 

В неделя облачността ще бъде най-вече забележителна, тук-там с превалявания от дъжд. В Централна и Източна България ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен южен вятър, който до вечерта ще отслабне.

 

Температурите ще останат по-високи от нормалните за януари.

 

В началото на новата седмица, с насочване напразно в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува студен въздух. Температурите бързо и доста ще се намалят. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Със захлаждането в Североизточна България сутринта в понеделник са възможни поледици, а по-късно денем в доста региони от Северна България и високите котловинни полета в Западна България, дъждът ще минава в сняг.

 

Във вторник валежите ще са най-вече от сняг, само че ще са на по-малко места и ще са най-вече слаби. Ще бъде студено, в доста региони температурите ще са с дребен или противоположен дневен ход, дневните съвсем на всички места към този момент ще са под нулата.

 

В сряда вероятността за превалявания понижава. Облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево, вятърът - север-северозападен, най-вече слаб. Минималните температури ще са сред минус 10° и минус 5°, само че денем ще стартира стопляне.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР