През деня и над Централна България ще се развива купеста

...
През деня и над Централна България ще се развива купеста
Коментари Харесай

Времето днес: Жълт код за бури в част от страната

През деня и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки и местни интензивни феномени, основно в планинските региони. До среднощ против петък в множеството места преваляванията ще спрат. В източните региони през целия ден ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 29° и 34°, по поречието на Дунав и в Горнотракийската равнина до 37°, в София - към 29°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
За 10 области в Западна и Централна България е разгласен жълт код за гръмотевични стихии. В 12 области на Южна и Североизточна България е разгласен също жълт код, само че за рисково високи температури сред 34 и 38 градуса.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е сдържан, след обяд краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала.
Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В обособени региони явленията ще са интензивни. В планините в Източна България ще бъде най-вече слънчево с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Температурите едва ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 18°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР