През декември миналата година Доналд Тръмп нареди до 6 месеца

...
През декември миналата година Доналд Тръмп нареди до 6 месеца
Коментари Харесай

Излезе „епохалният доклад на САЩ за НЛО – 9 страници

През декември предходната година Доналд Тръмп подреди до 6 месеца Министерството на защитата на Съединени американски щати и Службата на шефа на Националното разузнаване да показват на Конгреса некласифициран отчет за неидентифицирани летящи обекти. Той трябваше да включва всичко, което държавното управление знае за НЛО, прелитащи в американското въздушно пространство. Дългоочакваният отчет бе оповестен в петък и въпреки единствено на девет страници, съставлява най-прекият и значителен доклад на държавното управление на Съединени американски щати за това, което длъжностните лица назовават ​​неидентифицирани въздушни феномени (UAP), оповестено в миналото. 

На каква информация се основава отчетът?

Предварителната оценка на оперативната група на Пентагона се основава на прегледа на 144 отчета за UAP, включващи наблюдения, направени от военни летци сред 2004 и 2021 година, само че най-много от последните две години. Работната група реши да не се концентрира върху „ набора от информация за UAP, разказана в докладите на американските военни и IC (разузнавателна общност) “, защото в тях „ липсва задоволително уточненост “.

От 144 отчета оперативната група може да даде пояснение единствено за един. Останалите остават необясними. В общо 18 събития очевидците „ оповестяват за необикновени модели на придвижване на UAP или характерности на полета “ - евентуално демонстрирайки усъвършенствани, към момента незнайни софтуерни благоприятни условия. Според отчета това извънредно държание включва UAP/EFO, които „ наподобяват неподвижни при отвесни въздушни потоци, движат се против вятъра, маневрират внезапно или се движат със забележителна скорост, без забележими средства за задвижване “. Докладът също по този начин отбелязва, че „ в дребен брой случаи военните самолетни системи обработват радиочестотна (RF) сила, обвързвана с наблюдения на UAP. “ В 11 случая американските летци оповестяват за рискови „ неточни попадения “ по UAP.

Какво умозаключение прави отчетът?

Документът не споделя доста какви в действителност са били тези обекти или от кое място може да са пристигнали. Лаконичното умозаключение е, че неналичието на „ качествено докладване “ за събитията „ пречи на способността ни да вършим твърди изводи по отношение на същността или желанията на UAP “. С други думи, те към момента не знаят какви са тези UAP, макар че отчетът предлага няколко вероятни пояснения.В него се споделя, че наличните доклади за UAP са „ значително неубедителни “, само че въпреки всичко създателите имат някакво мнение.
Понастоящем няма доказателства, че някой от предметите е обвързван с загадка американска оръжейна стратегия или е създаден от непознати съперници. Когато са наблюдавани  „ групови " феномени наоколо до американски военни бази - това най-вероятно е резултат от  „ пристрастността " на наблюдаващите.
Повечето от UAP евентуално са били физически обекти, защото са открити по разнообразни способи начини, в това число посредством „ радари, инфрачервени лъчи, електрооптични търсачки на оръжие и образно наблюдаване “. В допълнение се прецизира, че евентуално има  няколко типа UAP.
Обектите, показващи необикновени летателни характерности (като тези, които са показали усъвършенствани софтуерни възможности), също могат да бъдат „ резултат от неточности на датчика, подправяне или неправилно усещане от наблюдаващия “ и „ да изискват спомагателен непоколебим разбор “. По отношение на това дали тези обекти съставляват опасност или не, отчетът споделя, че UAP „ явно съставляват “ риск за сигурността на полетите във все по-пренаселеното небе и „ може да съставляват предизвикателство “ за националната сигурност, изключително в случай че са създадени от непознати съперници. 
Съединени американски щати би трябвало да събират и проучват повече информация, да консолидират отчитането, да разработят по-ефективен метод за инспекция и обработка на данните, се споделя в рекомендациите на отчета.

Какво в действителност споделя отчетът за извънземните?

Нищо. В отчета не се загатва за извънземен живот и даже не се позволява, че някой от докладваните UAP може да има извънземен генезис. Това обаче не значи, че работната група е изключила тази опция.Докладът изброява пет вероятни пояснения за UAP:въздушни неразбории, в това число птици, балони, безпилотни летателни апарати или боклуци във въздуха;естествени атмосферни феномени, в това число „ ледени кристали, влага и топлинни съмнения, които могат да се записват в някои инфрачервени и радарни системи “;разработена от Съединени американски щати технология, т.е. класифицирана технология, създадена от Съединени американски щати или нейните индустриални партньори;технология, създадена от непознати съперници (на Земята), като Русия, Китай или други държавни или неправителствени организации;други - прихващане на сигнали и наблюдения, за които няма задоволително информация, с цел да бъдат категоризирани (което може да включва UAP с извънземен произход).

Защо този отчет излиза в този момент?

Американците от дълго време са заинтригувани от въпросите за това какво знае тяхното държавно управление за НЛО, само че няколко скорошни събития накараха законодателите да упорстват за повече бистрота. Интересът набира скорост през декември 2017 година, когато New York Times оповестява за стратегия на Министерството на защитата на стойност 22 милиона $, основана през 2007 година и подкрепяна от Хари Рийд, някогашен водач на болшинството в Демократичния сенат. Известна като Разширена стратегия за идентифициране на аерокосмическа опасност, тя е предопределена да изследва военни срещи с UAP. 
През идващите няколко години законодателите и чиновниците на защитата започнаха да демонстрират нараснал интерес по тематиката, защото повече водачи от военно-морските сили споделяха из своите сметки в обществените мрежи за чести срещи с НЛО, даже публикуваха  няколко видеоклипа. 
До юни 2019 година сенаторите правеха разнообразни изказвания с настоявания да бъдат осведомени за явленията с непонятен темперамент. В последна сметка настояването за осведоменост бе гласувано от Сенатската комисия по разузнаването през юни 2020 година и за първи път се даде зелена светлина за правенето на отчет за НЛО. След президентската наредба отчетът да е подготвен след 6 месеца, планът получи в допълнение финансиране. Появи се и ненаучна причина за скептицизма във връзка с UAP: Може би откакто похарчи над 1,6 трилиона $ за пагубния F-35, над 2,26 трилиона $ за войната в Афганистан и се изправи пред плосък бюджет за 2021 година, Пентагонът просто желае да открие още една крещяща причина да желае повече пари.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР