През декември хърватските депутати предложиха включването на Хърватия към списъка

...
През декември хърватските депутати предложиха включването на Хърватия към списъка
Коментари Харесай

Хърватският президент скандално: Крим никога повече няма да е част от Украйна

През декември хърватските депутати предложиха включването на Хърватия към листата с страни в Европейски Съюз, които подкрепят украинската войска във войната й против Русия. Предложението обаче прокара голяма разграничителна линия сред премиера Андрей Пленкович и президента. 

 

Миланович е явлен критик на западната политика в Украйна. Хърватският президент е твърдо срещу страната му да се сблъска с “потенциално пагубни последствия ” поради продължаващата към този момент 11 месеца война. 

 

Това, което Западът прави във връзка с Украйна, " е надълбоко аморално, тъй като няма решение ", уточни Миланович пред репортури по време на посещаване във военните казарми в източния град Петриня. 

Той добави, че идването на немски танкове в Украйна ще послужи единствено за доближаване на Русия с Китай.

" Ясно е, че Крим в никакъв случай повече няма да бъде част от Украйна “, добави Миланович.

Миланович разкритикува западните страни за потреблението на двойни стандарти в интернационалната политика, като сподели, че Русия ще се позове на това, което той назова " анексирането на Косово " от интернационалната общественост като опрощение за лишаване на части от Украйна.

Става дума за декларацията за самостоятелност на Косово през 2008 година след война от 1998-1999 година, в която страните от НАТО бомбардираха част от Югославия, включваща Сърбия и Черна гора, с цел да защитят обитаемото с албанско болшинство Косово.

Подобна теза е представял в народен ефир и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. 

Миланович, някогашен министър председател на Хърватия от Социалдемократическата партия (СДП), възприе анти-ЕС позиция, откогато пое най-вече церемониалната служба на президент, привеждайки политиката си в сходство с тази на унгарския министър-председател Виктор Орбан и водача на босненските сръбски сепаратисти Милорад Додик.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР