През декември 2023 г. започна изпълнението на дейностите по проект

...
През декември 2023 г. започна изпълнението на дейностите по проект
Коментари Харесай

С еврофинансиране реконструират хидромелиоративна инфраструктура в община Каварна

През декември 2023 година стартира осъществяването на дейностите по план „ Реконструкция на изравнител ПС ”Велково 82 ”, землище с. Селце, община Каварна, област Добрич, „ Напоителни системи ” ЕАД - клон „ Черно море ”. Безвъзмездната финансова помощ е 1 143586 лева, обезпечени от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, по процедура BG06RDNP001-4.016 Проектни оферти от " Напоителни системи " ЕАД за възобновяване на съществуващи хидромелиоративни уреди за напояване “. Планираните планови действия би трябвало да приключат до октомври 2025 година

Целта на плана е възстановяване хидротехническите характерности посредством реорганизация и рационализация на изравнител помпена станция ”Велково 82 ”, който вследствие на дългогодишната употреба е в неприятно техническо положение. Предвидено е подсилване на разграничителната стена сред двата басейна, осъществяване на нова връзка сред тях и смукателна шахта на ПС ”Велково 82 ”. Също по този начин е планувано инсталиране на системи за отчитане и мониторинг на употребените количества вода, включително свързани с предварителна защита от нездравословното влияние върху околната среда.

Проектът е един от 24-те утвърдени плана на „ Напоителна системи “ ЕАД за дейно потребление на водните запаси посредством въвеждане на нови и модерни технологии. Общата стойност на утвърдените планови оферти е над 112,3 млн. лева, като 75% от тях се съфинансират от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони и 25% от националния бюджет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР