През август ще бъде демонтирана пешеходната пасарелка, която сега свързва

...
През август ще бъде демонтирана пешеходната пасарелка, която сега свързва
Коментари Харесай

Демонтират пасарелката на „Модър-Царевец“ заради Южния колек...

През август ще бъде демонтирана пешеходната пасарелка, която в този момент свързва регионите „ Южен “ и „ Западен “. Това заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след работна среща с компанията реализатор. С демонтажа на въздушното оборудване ще се даде опция на „ ВиК – Пловдив “ ЕООД да извърши подмяната на тръбопровода за Южния обходен колектор, след което от фирмата-изпълнител „ Драгиев и Ко “ ООД ще могат да пристъпят към полагане на асфалтова настилка.



„ През май ще бъде оголен пробива под жп линията Пловдив – София, който бе построен от НКЖИ преди няколко години и стартира построяването на шлицовите стени, които са в тази част от трасето, която води към подлеза – по 100 метра на юг и на север от пробива. Край тях ще има построени пешеходни алеи, които да обезпечат и прекосяването на пешеходци. В рамките на няколко месеца след демонтажа на пасарелката пешеходците няма да могат да се движат сред двата региона “, изясни основният инженер на обекта Валентин Алексиев.

Той добави, че в южната част на пътната връзка подземните връзки към този момент са изцяло приключени, като в сектора от Коматевско шосе до ул „ Колхида “ даже се приготвя слагането на бордюри за новото платно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР