През аватари няма да стане. Пробва се един път –

...
През аватари няма да стане. Пробва се един път –
Коментари Харесай

Димитър Ганев за политически проект на Радев: През аватари няма да стане

„ През аватари няма да стане. Пробва се веднъж – президентът Радев легитимира Политическа партия. Втори път Стефан Янев се опита да се легитимира през президента. Това е отдаване на политическа сила и е обеца на ухото – изключително с Политическа партия, за Румен Радев. Румен Радев не е в политическата позиция, в която беше през 2020-2021 година Спечели изборите тогава със 70%. Беше общият знаменател на митинга против статуквото, юмрукът на смяната. Сега равнищата са по-ниски “, разяснява ппред БНР Димитър Ганев.

„ Има възходяща незаинтересованост. Все повече хора се дистанцират от изборния развой. Електоралната картина наподобява статична, само че зад нея стои все по-ниска изборна интензивност от последната, рекордно ниска интензивност “, изясни той и добави, че няма „ никакъв възторг към конституционните промени “ и дори се следи „ липса на интерес “.

Запитан могат ли съвсем 70% негласуващи да бъдат запас за нов политически план, в това число подобен на президента, Ганев уточни, че сходен план ще се цели „ точно в тази незаинтересованост – хората, които се дистанцираха от изборния развой в последните няколко години “. Според него става дума за много повече хора от резултата на първата политическа мощ в този момент.

За политолога един от въпросите е дали ще се появи „ задоволително безапелационна опция, която да активизира този сериозен капацитет, който се крие в негласуващите “. Сигурни ли сме, че тази опция, за която има капацитет, ще се осъществя през един политически индивид, сложи друга въпросителна той.

Ганев посочи още, че равнищата на поддръжка за сегашния кабинет се движат към 20%. Никакъв възторг нямаше и първоначално, тъй като „ този кабинет беше роден в грях “ и „ никой не искаше това “, означи политологът. Според него се „ натрупа политическа сила в отсрещния лагер, който и да е той “, а парламентарната съпротива сега не е политическа опция.

„ Възраждане “ и Българска социалистическа партия са застрашени от възможен план на Радев, част от техните гласоподаватели биха го подкрепили, счита той.

Относно представителството на ПП-ДБ, което се отразява в социологическите изследвания, Димитър Ганев уточни:

„ Освен че сте на власт, трупате и кавги. Това в последна сметка ще докара до затварянето на тази общественост, демократичната градска общественост, в едни равнища, които са ни познати – които възпроизвеждаха субекти като Реформаторския блок, Синята коалиция, Демократична България. ПП-ДБ се ускорява в тази посока. “

Борисов не желае да е в ролята на фронтмен на този кабинет, тъй като „ не желае по този метод да прави подарък на Радев “, както и тъй като си дава сметка, че това държавно управление не е известно, акцентира още Димитър Ганев в своя разбор.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР